Renovatie, reparatie of herstoffering van meubels

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

renovatieRenovatie, reparatie of herstoffering van meubels. Waar kies je voor en wat is er allemaal mogelijk. Dit artikel schept wat meer duidelijkheid tussen de verschillende mogelijkheden om uw meubels te herstellen.

Renovatie van meubels

Met renovatie van meubels bedoelen we allerlei herstel werkzaamheden aan de meest uiteenlopende meubels. Zonder dat we het karakter van het meubel veranderen. In de loop der jaren is er een natuurlijk patina ontstaan die we graag intact houden om vooral het karakter en sfeer van een meubel ongemoeid te laten. Dit betekent ook dat we er bewust voor kiezen om reparatie werkzaamheden niet altijd onzichtbaar uit te voeren maar wel duurzaam. Onze missie is dan ook het meubel een zo lang mogelijke levensduur te geven.

Reparatie van meubels

reparatieHet repareren van meubels spreekt voor zich. Onderhoud aan een auto vinden wij normaal maar onderhoud aan onze meubels vinden we gek. Gelukkig veranderd die tendens steeds meer en meer. Ook meubels hebben onderhoud nodig en kleine reparatie’s maken daar deel van uit. Krasjes, scheurtjes, verkleuringen in het leder. Maar ook het oplossen van het zachter worden van het zitcomfort hoort daar bij. Een veerclip die breekt, een stiknaadje die open staat. Door tijdig en snel te reageren hoeft een reparatie niet eens duur te zijn en kan vaak aan huis worden uitgevoerd.

Herstoffering van meubels

herstofferingZoals alles in het leven is ook de bekleding van uw meubel vergankelijk. Na vele jaren plezier van uw meubels gehad te hebben kan het na vele jaren tijd worden voor een nieuwe bekleding. Vaak is de romp van het zitmeubel nog in uitstekende staat dus waarom niet een andere bekleding laten stofferen. Vaak hoor ik dat de kosten in verhouding met een nieuw bankstel te hoog zijn.

Maar dan vergeet u wel de duurzaamheid van een gestoffeerd zitmeubel. Een meubelstoffeerder maakt uw bank beter dan nieuw. Hij gebruikt betere materialen en vaak ook een veel betere kwaliteit bekleding dan er op een confectie bank wordt gebruikt. Wanneer je dan een omrekening maakt ben je vooral op de lange duur altijd goedkoper uit dan een nieuw zitmeubel kopen. Omdat simpelweg de kwaliteit vele malen beter is dan een bankstel uit China vandaan.

Vooral bij lederen zitmeubels is het niet altijd nodig om een hele bank te stofferen. Een deelstoffering van alleen de versleten delen is vaak al voldoende om weer jarenlang met uw meubels te doen. En tegenwoordig hoeft er nauwelijks meer kleurverschil te zijn tussen het oude en nieuwe leder. Door gebruik te maken van moderne spectrummeters kan elke kleur nagemaakt worden. Zo kan een leder zitmeubel duur zijn in aanschaf maar weer voordelig met stofferen of vervangen van versleten delen.

Renovatie, reparatie of herstoffering van meubels was last modified: juni 6th, 2019 by KijkopMeubelen.nl