Reparatie kosten voor meubels

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Is uw bank doorgezakt? Of u heeft u een paar kussens van uw bank die opgevuld moeten worden? Of is de stoffering van uw meubels beschadigd? Dan kunt u natuurlijk online op de webshop kijken naar een nieuwe bank of nieuw meubel. Maar heeft u er aan gedacht om dit te laten repareren? Vaak bent u stukken goedkoper uit dan wanneer u nieuw gaat aanschaffen. De prijzen voor een meubelreparatie of meubelreiniging kunnen nogal uiteen lopen. Wat mag een meubel reparatie kosten?

reparatie kosten

BIJ WELK BEDRIJF KIJKT U VOOR REPARATIE KOSTEN?

Kwaliteit heeft zijn prijs. Een meubelstuk dat goed gerepareerd wordt kan jaren langer mee dan een meubelstuk dat iedere keer weer opnieuw gerepareerd moet worden. Maar hoe weet u welk bedrijf geschikt is om uw meubel te maken?

U moet zich natuurlijk prettig voelen bij een bedrijf en het gevoel hebben dat u als klant gewaardeerd wordt. Helaas merkt u dat vaak pas achteraf. Alhoewel testimoniums (geschreven waarderingen van klanten) een goede indicatie kunnen geven.

Daarnaast kunt u ook even Google-en om te kijken of er klachten zijn over het betreffende bedrijf. Hoe ze daarop reageren en belangrijker hoe ze de klachten oplossen.

Belangrijk is dat degene die een meubelreparatie of meubelreiniging uitvoert:

 • snel reageert
 • goede service geeft
 • verstand van zaken heeft (goede opleiding)
 • u een het juiste advies kan geven.

REPARATIE KOSTEN, HOE WORDt DIT BEREKEND?

Om te weten of de meubel reparatie kosten in verhouding zijn met de aanschaf van nieuwe meubels kunt u een eenvoudige berekening maken:

Stel uw bankstel heeft 1500 euro gekost. Dan kunt u er redelijkerwijs van uitgaan dat het bankstel circa vijf jaar meegaat. U heeft dus een afschrijving van circa 300 euro per jaar.

Stel uw bankstel is inmiddels vijf jaar oud en heeft dus 300 euro per jaar gekost. Er moet inmiddels iets gerepareerd worden, bijvoorbeeld een leer– of stof reparatie. Of het zitcomfort moet hersteld worden. Wanneer u dan door 300 euro uit te geven voor een reparatie weer minimaal een jaar vooruit kan, dan heeft u niet teveel betaald voor een reparatie. Vaak kunt u dan weer meer dan een jaar met uw bankstel doen en bent u in feite goedkoper uit dan wanneer u uw bankstel vervangt voor een nieuw bankstel.

Uw meubels laten repareren is dan ook een verstandige keuze die u veel geld kunt besparen.
 

 

Reparatie kosten voor meubels was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
18 comments to “Reparatie kosten voor meubels”
18 comments to “Reparatie kosten voor meubels”
 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb een bankstel waar een vering in de zitting zit. Nu is er 1 veer los en die steekt omhoog. Om te voorkomen dat het stof kapot gaat wil ik dit graag repareren. Maar ik wil graag weten wat me dit gaat kosten.

  Vriendelijke groet,

  Patricia van Laarhoven

 2. Ik heb een 3 zits bank waarvan de rugleuningen ingezakt zijn. Je voelt het hout als het ware als je op die plek gaat zitten. Hoeveel kost het om het te repareren en hoe zou dat eventueel gedaan moeten worden?

 3. Wij hebben een bankstel gekocht .
  Nu is een balk (gedeelte knieholte)
  Gebroken daar zit tevens ook de vering aan vast ..
  Wat zijn hiervan de kosten om te laten maken.

 4. Relaxfauteuil Twice TW 005 van
  fabriek De Toekomst in Beek.
  Meebeweegbare armleuning exact op grens arm-/rugleuning afgebroken.Kan geen slijtage zijn.Eerder materiaalfout.
  Fauteuil is 4 jaar oud.

 5. Hallo
  Ik heb 2 stoelen die stuk zijn van een is de rug los en bij de ander is de zitting kapot de stof is nog inorde zou u me ongeveer kunnen zeggen wat zoiets zou kosten om te laten maken

 6. Hallo,

  Ik heb een paar kleine brandgaatjes in mijn bank en wil niet dat die groter worden. Nu lijkt het me nogal duur om daarvoor een reparateur te laten komen. Hebben jullie suggesties?
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *