Scheur in leren bank repareren

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

scheur in bankHet kan door de meest uiteenlopende omstandigheden gebeuren dat er een scheur in uw leren of stoffen bank komt.
Er zijn verschillende reparatie mogelijkheden. Wanneer de scheur niet al te groot is, kan er gekozen worden voor een reparatie aan huis. Een gaatje of klein scheurtje in het leder kan bij u thuis in orde worden gemaakt. Ook wanneer er een stiknaad gebroken is kan een meubelhersteller dit bij u thuis weer herstellen.

 

MOGELIJKE OORZAKEN:

  • Slijtage bijvoorbeeld door overmatige plooivorming.
  • Wanneer de bank te zacht is kan er al gauw teveel plooivorming ontstaan. Hierdoor kan de stof of het leder dubbel gaan liggen, waardoor er een te snelle slijtage ontstaat.
  • Craquelé  door uitdroging van leder.Craquelé ontstaat meestal door uitdroging van het leder, wanneer de vochtigheid in huis te laag is, of omdat uw bank te weinig onderhouden is.
  • Door toegebrachte schade zoals een sigaret peuk of scherp voorwerp, maar ook kattenkrabben kunnen tot lelijke schade leiden.
  • Stiknaad gebrokenWanneer de bank te zacht wordt of er bij het verschuiven aan de armleuning is getrokken.

VOORKOMEN

Plooivorming voorkomen

Wanneer er teveel plooivorming ontstaat, neem dan een gespecialiseerd bedrijf in de arm om het probleem op te lossen.

Juist onderhoud

Een lederen bank minimaal 3 tot 4 keer per jaar goed in het ledervet zetten. Wanneer u dan ook voor een goede luchtvochtigheid zorgt van circa 55% kan er weinig meer gebeuren met uw leren bank.

Voorzichtig

Trek nooit aan de armleuning wanneer u de bank wilt verplaatsen. Het gebeurt vaak dat de stiknaad hierdoor kapot wordt getrokken. Plaats in ieder geval meubelviltjes onder de poten, zodat de bank makkelijk verschoven kan worden.

Spanning stiknaden

Laat de stiknaden niet teveel onder spanning komen te staan. Dit gebeurt wanneer de bank te zacht wordt. Als u op de bank gaat zitten en ziet dat de stiknaden teveel onder spanning komen te staan, dan is het tijd om uw bank te laten opvullen.

SCHEUR IN LEREN BANK REPAREREN

Spotrepair techniek

Dit zijn reparatie technieken die in de meeste gevallen bij u thuis kunnen worden uitgevoerd. Zo kunnen kleine scheurtjes en gaatjes bijna onzichtbaar hersteld worden.

Deelstoffering

Wanneer er slechts een deel van de bank versleten is, hoeft niet de hele bank opnieuw gestoffeerd te worden. U kunt dan kiezen voor een deelstoffering. Bijvoorbeeld alleen het laten stofferen van de zitplaats die versleten is. Of alleen een armleuning die craquelé vertoont.

Stikken

De meeste stiknaden kunnen bij u thuis worden hersteld. Hiervoor kent de meubelhersteller verschillende naai technieken, waardoor u niet meer ziet dat de stiknaad ooit kapot was. Wanneer de stiknaden te groot zijn om met de hand te stikken, kan dit beter door een meubelstoffeerder gedaan worden. In de meeste gevallen moet de bank dan mee naar de meubelstoffeerderij.

Wij kunnen uw bankstel repareren! Vraag hier een gratis offerte aan.

 

Scheur in leren bank repareren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
6 comments to “Scheur in leren bank repareren”
6 comments to “Scheur in leren bank repareren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *