Zelf leer repareren

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

zelf leer repareren

Zelf leer repareren is mogelijk wanneer u over de juiste producten beschikt. Kleine schades zijn relatief eenvoudig door u zelf op te lossen. Denk aan kleine krasjes van sleutel of een gesp van een kinderschoentje. Maar ook kleine schades van een kattennageltje bijvoorbeeld.

ZELF LEER REPAREREN, HOE GAAT DAT

Er is een aantal stappen die u moet volgen voor een goed resultaat

REINIGEN VAN HET LEDER

De kras moet eerst goed gereinigd worden. Dit doet u met een strong leather cleaner. U doet wat van het reinigingsmiddel op een sponsje, knijpt hier een paar keer in zodat het gaat schuimen en reinigt daarmee de beschadiging.

UITVULLEN VAN DE BESCHADIGING

Met een schilderstape plakt u het leder af. Om met een vulpasta de schade op te vullen zonder dat u de nerf van het leder verwijdert. Denk aan een operatie doek. De schade blijft zichtbaar en erom heen heeft u afgeplakt. Vervolgens brengt u het vulmiddel aan en strijkt dat met een spatel vlak. Daarna laat u de schade drogen. Is de schade mooi glad afgewerkt, dan kunt u met het kleuren beginnen. Maar in de meeste gevallen zal het vulmiddel wat inzakken waardoor u het uitvullen moet herhalen. Met een zeer fijn schuurpapiertje kunt u na het drogen de schade glad polijsten.

AANBRENGEN VAN DE LEDERVERF

Dit kan op een aantal manieren. De makkelijkste manier om het zelf te doen is om een sponsje te nemen. Het sponsje eerst nat maken onder de kraan en goed uitknijpen. Nu kunt u een beetje verf op het sponsje doen en daarmee de beschadiging  tamponneren.

Vervolgens haalt u de schilders tape weg en tamponneert met het sponsje licht om de schade heen. U heeft nu de korte cursus zelf leer repareren doorlopen.

WIJ MAKEN VOOR U DE JUISTE KLEUR LEDERVERF

Hier wordt het wat moeilijker want hoe moet u de juiste kleur mengen. Dit is een vak apart, maar voor een lederspecialist is het dagelijks werk. Iemand die het mengen van kleuren nog nooit gedaan heeft, kan de kleur het beste laten mengen door ons. Wanneer u een klein staaltje naar ons opstuurt van de juiste kleur, kunnen wij met een speciale fotospectrummeter nagenoeg de exacte kleur maken. Wij sturen u het complete pakket op en u heeft alles wat u nodig heeft om een kleine reparatie uit te voeren. Een leer staaltje kunt u in de meeste gevallen onder de bank weghalen. Door een klein stukje van het onderdoek los te maken. Uit de omslag kan dan een kleurstaaltje worden geknipt

Lijkt het u wat om zelf een kleine beschadiging te repareren? Dan kunt u in de webshop leer onderhoud het complete pakket bestellen. Met de colour line pigmented kunt u vele euro’s besparen op een reparatie die anders door een lederreparateur moet worden uitgevoerd.

Is de schade meer dan een klein krasje of ophaaltje? Dan kunt u het beste een gratis offerte hier opvragen. U kunt de kosten vaak declareren bij uw inboedelverzekering.  En een offerte opvragen kost niets.

 

Zelf leer repareren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
5 comments to “Zelf leer repareren”
5 comments to “Zelf leer repareren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *