Zelf meubels repareren

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

zelf meubels repareren
Zit u even krap bij kas, maar wilt u toch stiekem wel een ander meubel voor in uw huiskamer aanschaffen? Dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Op tweedehands websites of in de kringloopwinkel bij u in de buurt zijn vaak bijzonder fraaie meubels te vinden tegen vaak schappelijke prijzen. Het gaat vaak wel om wat oudere meubels, maar deze kunt u zelf binnen de kortste keren omtoveren tot een mooie aanvulling voor in uw woonkamer. Zelf meubels repareren kan ook erg leuk zijn.

Zelf meubels repareren: aan de slag met deurtjes en kisten

In plaats van het kopen van andere meubels kunt u er ook voor kiezen om uw huidige inboedel een opknapbeurt te geven. Heeft uw kast een kapot deurtje of wil de deksel van uw opbergkist niet meer open? Probeer in dat geval eens het scharnier te vervangen. Dit veroorzaakt vaak het probleem. Het kan natuurlijk dat u een (opberg)kist in huis heeft staan die op slot zit. Met de juiste hulp krijgt u de kist binnen de kortste keren weer open.

Op slot

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat er iets kapot is in uw huis. U kunt er ook voor kiezen om iets bij de rest van de meubels te kopen. Een antiekkastje kan bijvoorbeeld prima dienst doen in uw woning. Waarschijnlijk moet hij wel wat opgeknapt worden. Bij een oude kist of kast komt het nogal eens voor dat deze niet meer open wil door een oud slotje. In dat geval heeft u natuurlijk ook niet veel aan het meubel. Als het om een mooi antiek stuk gaat, wilt u het liefste de sloten geopend krijgen zonder het meubel te beschadigen. Om het kastje toch optimaal te kunnen gebruiken, kunt u bijvoorbeeld een slotenmaker inschakelen. Deze kan de zonder schade te openen openen of verwijderen.

Antiek behouden

Nadat het slot verwijderd is, kunt u de kast of opbergkist prima gebruiken om uw spullen in op te bergen. Bijvoorbeeld voor speelgoed, boeken of gezelschapsspellen: u kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Om toch de historie van het meubel niet verloren te laten gaan, kunt u ervoor kiezen de slotjes te laten repareren. Een expert kan de oude sloten wellicht weer repareren, om uw kast of opbergkist mee af te sluiten. Dat is voor het aanzicht wel net zo fraai, aangezien oude meubels vroeger vaak afgesloten konden worden. Zo blijft de authentieke look van het meubel in stand.

Likje verf

Als alles weer hersteld is door de experts, kunt u de kast zelf grondig onder handen nemen. Zo kunt u de kast bijvoorbeeld schuren en voorzien van een nieuw kleurtje. Tot slot nog even het meubel voorzien van een laagje lak en het kan weer jaren mee. Zo krijgt het meubel een moderne uitstraling, maar door de oude slotjes te repareren behoudt het ook nog enigszins de ouderwetse look van vroeger. Zo creëert u door zelf meubels te repareren een win-win situatie.

 

Zelf meubels repareren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Zelf meubels repareren”
One comment to “Zelf meubels repareren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *