Zelf je bankstel verven

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Bankstel verven kunt u nu ook zelf!Zelf je bankstel verven en dan ook nog eens bankstel van stof was tot voor kort onmogelijk. Dankzij de inspanningen van MeubelVisie is er nu een manier ontwikkeld om zelf je verkleurde stoffen bankstel te verven. Hoe te gek is dat?!

Professioneel zelf je bankstel verven

Een professional van MeubelVisie heeft ons het geheim vertelt en dat willen wij graag met je delen dus hier komt het…

Korte handleiding bankstel verven

Bank schoonmakenHet bankstel wordt eerst gedemonteerd. Armleuningen worden losgehaald, de rug wordt losgehaald. Zoveel mogelijk onderdelen worden gedemonteerd.

Vervolgens wordt de bank helemaal gereinigd. Afhankelijk van de vervuiling worden er zoveel mogelijk vlekken en vervuiling verwijderd. Soms zijn er zelfs meerdere behandelingen nodig vooral als het bankstel nog nooit professioneel is gereinigd.

Volgende stap

Is alles gedemonteerd en goed gereinigd dan wordt de kleurstof gemaakt. Het concentraat wordt op temperatuur gemengd met water. Lijkt ingewikkeld maar als je de kleurpigment mengt met warm water van 60 graden is je kleurstof klaar.

Bankstel verven? Ook een plantenspuit kun je hier voor gebruiken!Een professional verwerkt de verf met een verfspuit en dat zal een particulier niet zo gauw doen. Dus je moet een alternatief gebruiken. Ik kan je verraden dat je met een plantenspuit al een heel eind komt. Desnoods met een wat grotere drukspuit die je bij een bouwmarkt of tuincentrum kan kopen als je van opschieten houdt.

Een andere manier is om met een spons aan het werk te gaan. maak de oplossing in een emmer water en ga met een spons je bank tamponneren. Ook dit werkt uitstekend. Je kunt het natuurlijk professioneel laten doen maar dan betaal je ook een professionele prijs.

Geen zin om eerst je bankstel te reinigen laat staan te demonteren…?

Heb je geen zin in al die toestanden maar wil je gelijk aan de gang met je bankstel verven? Ga je gang, het is gewoon hartstikke leuk om te doen en zelfs al besteed je er niet zoveel tijd aan dan is het resultaat vaak nog goed ook. Laat je dus vooral niet tegenhouden met deze kennis.

Wat kun je verwachten

Wanneer je het sterk geconcentreerde kleurpigment aanschaft moet je dit zelf mengen met warm water van minstens 60 graden. Dit is heel belangrijk want stoffen worden zo ontvankelijk om de kleurstof op te nemen. We hebben het steeds over verven maar eigenlijk is het geen verven wat we doen. We impregneren de stof met een kleurstof.. Dus de kleurstof trekt zoveel mogelijk in de vezels. Na het verven zal de stof iets anders kunnen aanvoelen maar het zal nog steeds soepel zijn.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragenKun je vlekken verwijderen met dit kleurmiddel?

Nee, dat kan niet. Vlekken blijven altijd zichtbaar omdat de kleurstof die je aanbrengt zich mengt met de bestaande kleur. Vlekken zijn ook kleurstoffen, alleen vaak ongewenst.

Na het verven is de bank kleurvast wat overigens niet betekent dat het niet kan verkleuren. Elke stof verkleurt helaas onder invloed van UV straling. Ook een zelf geverfd bankstel kan verkleuren alleen zal dit niet heel snel gebeuren.

Omdat de stof wordt geïmpregneerd met een kleurstof gebeurt er nog iets wonderlijks. Vlekken en ongelukjes zijn opeens veel makkelijker zelf te verwijderen. En daar hoeft u niets extra’s voor te betalen 😉

De kleur die voor u gemaakt wordt kan afwijken op de stof waar de verf op gebruikt wordt. Helaas is dit ononverkomelijk omdat de kleurstof van de stof en de geleverde kleurstof zich enigszins met elkaar mengt.

Kan ik meerdere kleuren door elkaar heen gebruiken?

Ja, natuurlijk wees zo creatief als je wilt. Je kunt van je bank een geweldig kunstwerk maken. Wie weet komt het wel in een museum te staan.

Het mooiste resultaat bereik je wanneer je in dezelfde kleurrange blijft en de kleur een tint donkerder neemt dan de kleur die de stof nu is. Wil je een lichtere kleur dan de huidige kleur dan zul je het concentraat wat sterker moeten maken maar het resultaat is dan toch minder. Dit is echt een kwestie van uitproberen.

Zuiver scheer wollen stoffen en nylon stoffen kunnen met tapijtverf worden geverfd maar alle overige stoffen kan alleen met deze kleurstof worden behandeld. Weet je niet wat je moet doen? Dan kun je ons gewoon even een mail sturen.

Je wilt beginnen

Kleurstalen
Fantastisch! Voor het snelste resultaat stuur je een mail naar info@meubelvisie.nl met enkele foto’s van je bank. Vervolgens krijg je de vraag om een kleurstaal op te sturen en na betaling wordt het kleurpigment voor je gemaakt.

Binnen afzienbare tijd heb je de kleurstof in huis en kun je lekker aan de slag. Dek alles goed af en ga enigszins met beleid te werk. Ben je klaar en mag het resultaat er wezen? Stuur vooral even een foto naar ons! We zijn natuurlijk reuze nieuwsgierig :)!


Zelf je bankstel verven was last modified: juni 20th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
18 comments to “Zelf je bankstel verven”
18 comments to “Zelf je bankstel verven”
  1. Ik heb 6 gecaptioneerde eetkamer stoelen in de kleur antraciet, de kleuren zijn verschoten en die wil ik graag opfrissen. Graag zou ik bij u de kleurstof antraciet willen bestellen.

  2. Ik heb twee relax stoelen in de kleur beige/geel achtig.Ik zou deze graag verven.In een donkere kleur.geeft de verf niet af?en hoeveel zou dat ongeveer kosten voor de twee stoelen.

  3. ik heb bij ‘n diy op you tube gezien dat er ook wel krijtverf gebruikt werd om meubelstof te verven (in 2 lagen) en waarbij de stof zacht bleef. kan dit iid ook met goed en blijvend resultaat gebruikt worden?

  4. Hoe kom ik er achter van welk materiaal de bekleding van mijn bank is gemaakt? Ik heb de bank via Marktplaats gekocht.
    Het is in ieder geval geen wol maar hoe weet ik of het acryl is en geen polyester?

  5. Kan ik grijs/zwart gemêleerde wollen zetelstof verven? De stof kan van de zetel afgeritst worden. Het zou eventueel geen kwaad kunnen dat de zwarte spikkels zwart blijven. Ik heb wel schrik dat de stof zal gaan krimpen, waardoor ik de afgenomen stof niet meer op de zetel krijg.

    • Dat kan wanneer het echt wol is. De stof kan gewoon het kussen blijven. De verfstof in een plantenspuit en het kussen nevelen. Het hoeft niet drijfnat te worden. Licht vochtig is al voldoende om te kleuren. U kunt hiervoor gewoon tapijtverf gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.