DI-NOC folie voor een nieuw interieur

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

DI-NOC folie is een dunne maar sterke zelfklevende filmlaag die redelijk eenvoudig op te brengen is. Het is voor de meest uiteenlopende toepassingen mogelijk zoals op meubels, keukens, tafels, deuren enzovoort. De enige beperking die u heeft is uw fantasie, want deze DI-NOC folie is overal voor te gebruiken.

DI-NOC bestaat al sinds de jaren zestig

Het fenomeen van het afwerken met folie bestaat eigenlijk al sinds de jaren zestig. Het is begonnen in Amerika, waarschijnlijk kent u het nog wel: denk maar aan de auto’s met een houtstructuur. Niet lang daarna is het gebruik van dit folie overgewaaid naar Japan en is verder ontwikkeld tot een schitterend product met veel toepassingen.

Om het risico op brand te beperken mag in de drukbevolkte steden in Japan geen gebruik van hout worden gemaakt. Daar is het DI-NOC product zo verfijnd, dat het eigenlijk niet meer te onderscheiden is van echt hout. Zelfs de structuur van de houtpatronen is voelbaar. Het wordt ook vaak renovatiefolie genoemd, omdat u bestaande meubels eenvoudig kunt vernieuwen met DI-NOC. Andere benamingen zijn lamineren, snijfolie of lamineerfolie. Vraag wel altijd naar de echte 3M DI-NOC serie.

Voordelen van DI-NOC

 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Uitgebreide collectie met natuurlijke patronen en compleet spectrum van unikleuren
 • Geen overlast voor de omgeving tijdens het aanbrengen
 • Gemakkelijk te onderhouden

Toepassingen van DI-NOC

 • Keukens
 • Meubels
 • Binnenhuis architectuur oplossingen
 • Tafels
 • Dressoirs
 • Slaapkamer kasten
 • Werk bladen
 • Balies
 • Deuren
 • Eigenlijk te veel om op te noemen nagenoeg elke ondergrond is geschikt

Zelf uw meubels restylen met DI-NOC

Wilt u uw meubels restylen met DI-NOC? Dat is prima mogelijk. U heeft wel enige handigheid nodig. Door de luchtkamers in de folie zult u weinig of geen last hebben van bobbels en hobbels wat bij normale plakfolie wel het geval is. Ga in ieder geval eerst even oefenen alvorens het echte werk te doen. Zorg ervoor dat de ondergrond spiegelglad is, want elke oneffenheid komt twee keer sterker terug als er folie overheen is geplakt.

Verder heeft u een zeer scherp mesje nodig om de folie te snijden, een spatel om de folie aan te drukken en een primer om de zijkanten en hoeken te primeren zodat de folie niet meer los kan komen.

Liever laten doen

Er zijn niet veel bedrijven die DI-NOC kunnen of willen aanbrengen, omdat er grote hoeveelheden folie ingekocht moet worden, ook al heb je maar een klein stukje nodig. Bedrijven blijven dan met veel voorraad zitten, en men weet niet of dat verkocht zal worden. De folie is ook vrij kostbaar om aan te schaffen. Een meter houtfolie kost al gauw 80 euro. Daarentegen is de kwaliteit subliem te noemen. Er zijn ruim 500 mogelijkheden, kijk maar eens op deze link naar de vele mogelijkheden.

Keuken opnieuw gestyled

Om een voorbeeld te laten zien wat u kunt doen met DI-NOC folie laat ik hieronder wat voor en na foto’s zien. Deze keuken is gerestyled door Leroy de Wit, medewerker van Meubelvisie.

DI-NOC

Voor het restylen

 

di-noc

na het restylen

 

di-noc

na het restylen

 

DI-NOC folie voor een nieuw interieur was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “DI-NOC folie voor een nieuw interieur”
2 comments to “DI-NOC folie voor een nieuw interieur”
 1. Hallo. Ik heb een tafel in kersenkleur. De laminaatlaag is door warme koppen en pannen verkleurd. Kunnen jullie het blad lamineren? Wat zou dit kosten? Is het bestand tegen warmte?
  M.vr.gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *