Een nieuw begin voor de eetkamerstoelen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een nette eetkamer met mooie stoelen kan een sjieke ruimte zijn om gasten te ontvangen, maar als uw eetkamerstoelen krassen en butsen beginnen te vertonen – met andere woorden ze laten zien dat ze er al een tijdje staan – kunnen ze de uitstraling van de hele kamer bederven. Maar wist u dat het gemakkelijk is om oude stoelen nieuw leven in te blazen met de juiste materialen en een beetje creatief denken?

Of de houten afwerking van uw eetkamerstoelen nu hopeloos verouderd is of er net versleten uitziet, een nieuwe verflaag is in veel gevallen de gemakkelijkste manier om ze op te knappen. De belangrijkste stap bij het schilderen van meubels zoals eetkamerstoelen is het voorbereiden van het oppervlak. Verwijder alle beklede delen en maak het hout grondig schoon. Schuur de stoelen om het oppervlak ruw te maken, zodat ze klaar zijn om de nieuwe verf te accepteren. U kunt een penseel gebruiken om de eetkamerstoelen te schilderen, maar als u zich zorgen maakt over zichtbare penseelstreken, is spuitverf een ideaal alternatief.

Breng vervolgens een laag polyurethaan aan om de pas afgewerkte stoelen te beschermen en ze zullen er als gloednieuw uitzien. Houd bij het kiezen van een kleur wel rekening met de stijl van uw eetkamer. Verf de stoelen helderwit voor een frisse, landelijke uitstraling. Als u de voorkeur geeft aan een moderne look, ga dan voor strak zwart. Door uw stoelen te verven, kunt u nog ook eens wat kleur aan de kamer toevoegen, dus wees niet bang om helderdere tinten zoals rood, geel of blauw te proberen.

Hoewel een stevige verflaag voldoende kan zijn om uw stoelen nieuw leven in te blazen, is een creatieve afwerking misschien een betere optie als u een extra dimensie wilt toevoegen, samen met kleur. Laat bijvoorbeeld eenvoudige houten stoelen eruit zien als verouderd brons, zilver of koper met een elegante patina-afwerking, of ga voor een shabby chic look door een verweerde afwerking te gebruiken.

Voor een patina-afwerking, begint u met het schilderen van uw stoelen met een basiskleur. Turquoise of groen werkt goed als je een bronzen of koperen toplaag gebruikt, terwijl donkergrijs het beste werkt voor zilver. Breng met een spons een laag metallic verf aan over de basiskleur voor een gestructureerde, verouderde afwerking. Voor een verweerde afwerking verft u de stoelen met een basis laag in uw favoriete kleur en gebruikt u schuurpapier om wat verf te verwijderen op plekken die van nature het eerst slijten, zoals benen en de randen van de rugleuning en zitting.

En voilà; u kunt weer met goed gemoed uw gasten aan de eettafel ontvangen!

Een nieuw begin voor de eetkamerstoelen was last modified: september 29th, 2020 by KijkopMeubelen.nl