Eetkamer stoel stofferen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

stoel stofferenStoel stofferen

Veel eetkamer stoelen hebben alleen een gestoffeerde zitting. Na verloop van tijd wordt het vuil of je wil wel eens een ander stofje. Je kunt best zelf een stoel stofferen. Je hebt niet meer nodig dan een:

  • goede tacker
  • nijptang
  • platte schroevendraaier
  • schaar

Samen met wat stof en goede zin kom je al een heel eind, en kun je deze klus zelf uitvoeren.

Demonteren

Als het goed is, heb je de zitting al van de romp gehaald en op de eettafel gelegd. Aan de onderkant zie je heel veel nietjes die je netjes moet verwijderen met je platte schroevendraaier. Natuurlijk kun je ook een echte stoffeerders-koevoet kopen, maar met een schroevendraaier lukt het ook. Je wrikt de nietjes met je schroevendraaier een beetje los, zodat je de nietjes eruit kunt trekken met je nijptang

Nieuw vulling

De zitting leg je op een stuk schuim van circa vier centimeter dik. Dan teken je het schuim circa anderhalf cm ruimer dan het formaat van de zitting af. Vervolgens kun je met een scherp mes of elektrische broodmes het schuim op maat snijden.

Op de zitting plak je met polyetherlijm het stuk schuim op de zitting. Op het schuim kun je een dun laagje dacron lijmen om de zitting wat meer volume te geven. Het dacron moet groot genoeg zijn om een overslag te kunnen maken, zodat het met de nieuwe bekleding aan de onderkant kan worden vastgezet.

Stoel stofferen

Als je nog nooit hebt gestoffeerd dan kun je het beste een effen stuk stof te nemen. Je zet het stuk stof niet op de hoeken vast maar in het midden onder een lichte spanning. Daarna ga je de hoeken vastzetten en verdeel je de stof in hele kleine plooitjes. Zorg ervoor dat de plooitjes onder de zitting komen te zitten, zodat je ze niet ziet aan de rand.

Monteren

Nu nog even de zitting weer op de stoel monteren en je hebt je eigen stoel zelf gestoffeerd. Niet doorvertellen tegen andere mensen dat je stoelen stoffeert, voordat je het weet kun je het voor anderen ook gaan doen.

Wilt u uw het liever door ons laten doen?Neem dan contact met ons op

 

Eetkamer stoel stofferen was last modified: december 20th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *