Houten meubel restylen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

houten meubel restylenMeubel restylen

Houten meubel restylen: je hebt er vast wel eens over nagedacht. Huidige meubels zijn al een aantal jaar oud en eigenlijk wil je wat anders. Maar je meubels zijn eigenlijk nog goed en het is zonde om ze weg te doen.

Of je vindt op een rommelmarkt of op internet een leuk meubeltje maar het past niet in je interieur. Waarom zou je dan niet zelf beginnen met het opknappen van je meubels. Het is ontzettend leuk om te doen. Het is vaak eenvoudiger dan je denkt, en het resultaat is nog verbluffend ook.

Al ben je niet handig met klussen, dan nog is het leuk om gewoon te doen. Wat heb je te verliezen? Ik weet zeker dat, zodra je klaar bent met je project, iedereen zal zeggen dat het project geslaagd is.

Houten meubel restylen

Alles wat van hout is kun je zonder problemen schuren en restylen. Om het jezelf makkelijk te maken: begin met iets wat van hout is. Vervolgens is het een kwestie van goed schuren. Wanneer alles goed geschuurd is, heb je eigenlijk het grootste gedeelte van je project al uitgevoerd. Heb je een hekel aan schuren dan kun je in veel gevallen aan de slag met afbijt. Dan heb je het meeste werk al gedaan en kun je het restant nog even naschuren.

Begin altijd klein. Niet gelijk een gigantisch project zoals een dressoir. Neem iets wat te overzien is, zoals een bijzettafel of een oude kapstok. Je bouwt handigheid op en zelfvertrouwen wanneer je eerste project af is. Er is vast wel iets leuks om mee te starten. Gewoon doen.

Wat heb je nodig

Belangrijkste is inspiratie. Je kunt hiervoor regelmatig op deze site komen of het internet afstruinen. Beter is om gewoon je fantasie de vrije loop te laten. Ontdek je eigen smaak en ontdek je eigen creativiteit. Je kunt het dan nooit fout doen.

Verder heb je minimaal twee linkerhanden nodig. Handigheid krijg je vanzelf wel. Na een paar leuke projecten zul je versteld staan van wat je allemaal kan.

Houten meubels opknappen hoeft ook niet altijd met verf maar kan ook met verschillende kleuren was, wax, olie of beits. Zodoende kun je eenvoudig al hele leuke effecten krijgen.

 

Houten meubel restylen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Houten meubel restylen”
4 comments to “Houten meubel restylen”
  1. ik heb een donker eiken geboende eetkamer. Ik was het donkere zo beu en er zaten ook veel vlekken op maar wou ze toch wel behouden. Ik heb de tafel en stoelen met een vrij geconcentreerde oplossing van water en soda kristallen helemaal afgewassen, opnieuw en opnieuw tot het hout helemaal blank was. Dan overmatig gespoeld, tot er zeker geen restanten zeep meer waren. Laten drogen en er dan een witte boenwas opgezet. Het resultaat is prachtig!
    Is wel een klus om buiten te doen!
    Leuk vind ik wel dat soda kristallen goedkoop, verkrijgbaar in de supermarkt, geen geur en minder schadelijk zijn voor het milieu dan de afbijtprodukten.

  2. Wij hebben een oude commode opgeknapt. Eerst geschuurd, daarna twee keer met een muurverf gedaan en vervolgens weer doorgeschuurd. Sommige plekken echt weer tot de oude laag doorgeschuurd. Nu moet er eigenlijk alleen nog een lag over zodat het meubel ook afgenomen kan worden met een vochtige doek en om de krassen van het schuren wat te egaliseren. Welk afdekmiddel adviseren jullie ons om hiervoor te gebruiken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *