Kleurolie en beitsolie om meubels te restylen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Kleur olie

Kleur olie en beitsolie kunt u prima gebruiken om uw onbehandelde meubels een andere kleur te geven. Vooral op houtsoorten die erom bekend staan last te hebben van ‘bloedingen’ na het verven met bijvoorbeeld krijtverf, is dit een prima alternatief. Denk bijvoorbeeld aan eiken en teakhout. Maar het is zeker ook geschikt voor andere houtsoorten zoals grenen.

beits olieVerwerking beits olie

Uw meubels eerst goed schuren met schuurpapier: korrelgrote P120 . Daarna het meubel vet en stofvrij maken met bijvoorbeeld een lakreiniger.

De beitsolie kunt u aanbrengen met een spatelkwast of een roller. Heeft u de mogelijkheid om de beitsolie te spuiten, dan is dat ook een optie.

Na enkele minuten kunt u met een schone doek de beitsolie uitwrijven. Na circa twee tot vier uur kunt u nogmaals een laag beitsolie aanbrengen. Wilt u de kleur donkerder maken dan kunt u wederom een laagje beitsolie aanbrengen. Hoe vaker je de beitsolie aanbrengt des te donkerder het wordt. Ook de glansgraad neemt hierdoor toe.
Nu is het belangrijk om de meubels circa 24 uur te laten rusten zodat de beitsolie kan uitharden.

Voordelen van beitsolie zijn:

 • beschermt tegen vocht
 • beschermt tegen warmte
 • beschermt tegen vlekken.

Nadelen van beitsolie zijn:

 • De kleur moet onderhouden worden met een kleurolie
 • Zachte houtsoorten moeten minimaal drie keer met beitsolie worden behandeld

kleur olieKleur olie

Kleurolie kunt u in dezelfde kleuren verkrijgen als beitsolie. Wanneer u uw meubels heeft behandeld met beitsolie is het nodig om circa elke drie á vier maanden een kleurolie te gebruiken. Wilt u weten hoe u een kleurolie het beste kan aanbrengen:

Kijk even bij “tafel in de olie zetten”.

 

 

kleur olie Door kleurolie en kleurbeits te gebruiken kunt u elke onbehandelde houtsoort een andere uitstraling geven. En op een heel eenvoudige manier die eigenlijk niet verkeerd kan gaan. Maar net als met alles: probeer het eerst even uit op een onopvallende plek, zodat u zeker weet dat u met het resultaat van de kleurolie en beits olie tevreden bent.

Belangrijk nieuws

Voor de mensen die vaak deze olie gebruiken is er slecht en goed nieuws het is niet meer op de markt verkrijgbaar.
Na lang zoeken hebben we deze nieuwe beitsolie gevonden die eigenlijk nog veel beter werkt. Door intensief testen kunnen we dan ook alleen maar zeggen dat u met deze complete beitsolie kit uw meubels in uitstekende staat kan brengen.

 

Kleurolie en beitsolie om meubels te restylen was last modified: december 28th, 2022 by KijkopMeubelen.nl
11 comments to “Kleurolie en beitsolie om meubels te restylen”
11 comments to “Kleurolie en beitsolie om meubels te restylen”
 1. Het betreft een kastje van Oisterwijk blank eiken.ik weet niet of dat gelakt is? Vraag mij af met meubelineolie donker of dat erop kan? Kan niet testen want het staat te koop.

 2. Beste, kunt u mij vertellen welke kleur beits ik bij u moet bestellen. Het gaat om een mangohout kast. Het hout is licht beige en met nc meubellak behandeld. Ik wil graag mijn kast de kleur geven wat ik tegenwoordig vaak zie. Oranje achtige mangohout. Bij voorbaat dank

 3. Bedankt dat je er naar kijkt we hebben een ervaring expert nodig het dressoir is te rood we willen het meer bruin zoals de plank uit de kast .
  Ik heb een foto heb plaatst op de website

 4. Goede info! Nu heb ik al jaren meubels van geölied blank Canadees eiken. Ik weet de kleur niet goed te omschrijven, maar dof gelig grijs met een zweempje rood. Nu heb ik grenen wandpanelen. Ze zijn (nog) licht en vooral geel … hoe kan ik ze behandelen zodat ze meer op de meubels gaan lijken? Grijze kleurolie wellicht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *