Leren bankstel verven

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het is niet altijd verstandig om een leren bankstel te verven, ook al is het erg aanlokkelijk om dat te doen. Na verloop van tijd zal een goed onderhouden leren bankstel slijtageplekken vertonen en er kunnen hier en daar zelfs kleine scheurtjes ontstaan. Men kan het bankstel dan maar weg doen en daarvoor in de plaats een nieuwe kopen. Al kan een nieuw bankstel van dezelfde kwaliteit al gauw erg prijzig zijn. Een andere mogelijkheid, die er voor kan zorgen dat het bankstel weer jaren mee kan, is verven. Maar niet altijd is dat een goed idee, omdat de nieuwe verf laag na één of twee jaar al van de bank kan bladderen.

Wel of niet een leren bankstel verven?

Een leren bankstel wordt alleen maar mooier naarmate het ouder wordt, maar er kunnen ook slijtageplekken ontstaan. Omdat het slijten van leer begint met de toplaag, is slijtage niet altijd direct zichtbaar. Ondertussen wordt het leder zo vuil en vet dat reiniging nauwelijks nog mogelijk is. Wanneer het leder dan wordt geverfd in een nieuwe kleur is het een kwestie van tijd dat de nieuwe verflaag van de bank zal bladeren. U heeft dan veel geld uitgegeven voor niets.

Aandachtspunten:

 • Bij het verven wordt een nieuwe laag aangebracht. Daardoor zijn slijtageplekken niet meer zichtbaar en oneffenheden kunnen worden weggewerkt. Het slijtageproces zal echter niet worden tegengehouden.
 • Als een leren bankstel scheurtjes vertoont, is dit het gevolg van uitdroging van het leder. Een van de opties om het leder optisch te verbeteren is door het te verven. Beter is het om het uitgedroogde leder te vervangen.
 • Wanneer het leder al wat ouder is, is het niet altijd verstandig om het leder te verven in een nieuwe kleur. Het leder kan te vervuild zijn om goed te worden gereinigd, waardoor de nieuw aangebrachte verflaag op een gegeven moment gaat drijven en zal gaan bladderen.

Laten doen?

leren bankstel vervenUw leren bankstel verven? Dat kunt u laten doen door een professioneel bedrijf dat u kan helpen om uw bankstel er weer mooi uit te laten zien en er nog langer gebruik van kunnen maken! U krijgt dan ook een eerlijk advies om het wel of niet te laten verven.

 

Geschreven door Faisca van der Kleij

 

Leren bankstel verven was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Leren bankstel verven”
2 comments to “Leren bankstel verven”
 1. Graag hoor ik van u of het verstendig is om onze rundlederen bank weer op kleur te laten maken. De kleur is leverkleur, het leer is izgs enkel verkleurd/ verbleekt door zonlicht. Is het aan raden om dit te laten spuiten (in dezelfde kleur) of kan ik beter gaan kijken anaar een nieuw bankstel? Ik hoor graag uw kijk hierop. Bedankt alvast! vriendelijke groeten, Arno Wagner

  • Er zijn meerdere mogelijkheden om uw bank er weer netjes uit te laten zien.
   Opnieuw of gedeeltelijk stofferen
   Verven of een kleurbehandeling.
   Of de voordeligste oplossing een bankhoes van bankhoezen.nl
   Maar mail ons een foto en dan kijken we graag even met u mee naar de verschillende mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *