Meubels maken van pallets

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Meubels van pallets, ofwel recycling meubels, zie je steeds vaker. Het zijn de leukste zelfgemaakte creaties; zo mooi dat het een aanwinst in jouw huis of tuin kan zijn.

Ruwe planken op balken omtoveren tot een meubel

Een pallet is eigenlijk een paar ruwe planken op balken. Ze zijn er in verschillende maten en soorten. Een pallet is een transport eenheid, het is een houten of kunststof plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Een pallet kan dan worden verplaatst met een vorkheftruck, en na een relatief korte levensduur worden ze afgedankt.

Eigenlijk best jammer als je niets met afgedankte pallets doet. Als je ze alleen al gaat schuren en verven zijn ze al veel mooier en kan je er eigenlijk hele leuke dingen mee maken. Ze omtoveren tot een meubel, of grappige rekjes waar je van alles op kan zetten. Doordat ze open zijn kan je daar ook weer veel leuks mee doen en er bijvoorbeeld enkele lampen in maken.

Lekker met je eigen creativiteit aan de slag gaan. In wat voor een kleur je het ook wilt. Of alleen maar schuren en een lak er over doen. Het is aan jou. Jouw smaak doet er toe, laat je creativiteit er lekker op los! Het voordeel van pallets is natuurlijk dat het halve werk al gedaan is. Je hoeft niets tot weinig te timmeren.

Het is erg makkelijk klussen met pallets. Zo kun je pallets ook erg leuk in je tuin gebruiken. Het is goedkoop hout, dus als je het niet echt goed bewerkt, maar het gewoon kaal laat, dan is het ook niet zo erg als het materiaal slechter gaat worden. Pallets zijn niet alleen erg leuk maar zeker ook zeer praktisch. Je kunt er makkelijk van alles van maken, en dan te bedenken dat het je bijna niks kost!

Meubels maken, maar wat precies?

meubels Voor binnen – Je kunt veel verschillende soorten meubels van pallets maken. Bijvoorbeeld wanddecoraties of een fauteuil. Je kunt zelfs bedden ervan maken. Een leuk en simpel voorbeeld is een salontafel. Je moet dan beginnen met goed schuren. Maak het hout ook goed schoon, daar heb je reinigingsmiddelen voor. Je kunt het hout schilderen, de kleur is uiteraard afhankelijk van jouw eigen smaak en interieur. Zet er wieltjes onder om het helemaal af te maken.

Voor Binnen – Je kunt veel verschillende soorten meubels van pallets maken. Bijvoorbeeld wanddecoraties of een fauteuil. Je kunt zelfs bedden ervan maken. Een leuk en simpel voorbeeld is een salontafel. Je moet dan beginnen met goed schuren. Maak het hout ook goed schoon, daar heb je reiniging middelen voor. Je kunt het hout schilderen, de kleur is uiteraard afhankelijk van jouw eigen smaak en interieur. Zet er wieltjes onder om het helemaal af te maken.

meubelsVoor in de tuin – Voor buiten kun je ook meubels maken, zoals een complete loungebank. Je kunt het neutraal houden door de bank in een rustige kleur te schilderen en veel verschillende kleuren kussens te gebruiken. Erg vrolijk zijn felle kleuren. En gebruik veel kussens om het buiten in de tuin nog relaxter en gezellig te maken. Deze tuinbank kun je in een uurtje maken. Het meeste werk is het schilderen van de pallets, en dat is eigenlijk wel nodig als je een mooie bank wilt maken. Dat hoeft niet veel te kosten en je kunt heel goed oude resten verf opmaken op de meubels van pallets.

Meubels maken van fruitkistjes

meubels maken van fruitkistjesBuiten de oude pallets om hebben we ook nog oude fruitkistjes die je kunt hergebruiken. Hiermee kun je hele leuke meubels maken. Ook dit hoeft niet zo veel geld te kosten. Wat voor kistjes geldt, geldt voor de pallets. Als je ze goed schoonmaakt, schuurt en verft en/of lakt, zijn ze heel praktisch.

Als je veel kistjes hebt, kun je een hele kastenwand bouwen. Eigenlijk kun je ook hier weer heel creatief in zijn. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn om jouw eigen plekje te maken. Maak van die oude pallets en kistje weer wat nieuws en moois. Het is zonde om ze weg te gooien, en geef ze een tweede leven in jouw huis.

 

Geschreven door Faisca van der Kleij

 

Meubels maken van pallets was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *