Oude meubels nieuw leven in blazen met krijtverf

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

oude meubels

Blaas je oude meubels nieuw leven in met krijtverf

Ben je je oude meubels zat of zijn ze door de jaren heen hun mooie uitstraling verloren? Met krijtverf kun jij je oude meubels weer omtoveren tot de prachtstukken van je interieur. Het is niet alleen eenvoudig en leuk om te doen maar je bespaart er ook nog eens mee, doordat je geen dure nieuwe meubels hoeft te kopen.

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een populaire meubel- en muurverf waarmee je een prachtige nostalgische sfeer kunt creëren, dankzij de matte en poederachtige uitstraling. Krijtverf is makkelijk te verdunnen met water en is veilig in gebruik. De verf onderscheidt zich van andere verfsoorten door de toevoeging van krijt en natuurlijke pigmenten.
Krijtverf wordt veel gebruikt voor het opknappen van oude meubelen die hun glorie zijn verloren maar het is ook uitstekend te gebruiken op nieuw hout.

Krijtverf aanbrengen

Je kunt krijtverf kun je op verschillende manieren aanbrengen. Wanneer je kiest voor een kwast, kun je de verf glad aanbrengen en hiermee een streperig effect creëren. Ook kun je de verf aanbrengen met een roller, hiermee zal het streperige effect niet ontstaan. Wil je toch dat er een streperig effect ontstaat of wil je het ‘sinaasappel effect’ voorkomen dan kun ja na het aanbrengen met een roller de verf nog wat nastrijken met een kwast.
Wanneer krijtverf wordt gebruikt op oppervlakten die veel belast worden zoals tafels en trappen, dan is het verstandig om er een matte sealer als bescherming over aan te brengen.

Schuren nodig?

Bij krijtverf is het meestal niet nodig om te schuren, toch adviseren wij om de meubels vooraf licht op te schuren zodat de verf meer grip krijgt.

Je zult zien dat, wanneer je je uitgeleefde en doffe meubels weer op knapt met krijtverf, ze er weer als nieuw uitzien! Hierna kunnen ze er weer een tijd tegen en hoef je geen nieuwe meubels te kopen.

 

Oude meubels nieuw leven in blazen met krijtverf was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *