Tips t.a.v. meubels van steigerhout!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Steigerhout meubels maken
Het is helemaal hip om van steigerhout meubels te maken. Steigerhout komt oorspronkelijk uit de bouw en werd voorheen voornamelijk gebruikt voor (de naam zegt het al) steigers. Inmiddels wordt steigerhout allang niet meer alleen in de bouw gebruikt.

Je kunt meubels van steigerhout zowel binnen als buiten gebruiken. Een stoere zelfgemaakte tuintafel van steigerhout geeft meteen een heel andere sfeer en uitstraling aan je tuin. Heerlijk om met een wijntje in de hand van het avondzonnetje te genieten op de zelfgemaakte loungebank van steigerhout. Als je het meubel helemaal zelf hebt gebouwd, geeft dat een heel voldaan gevoel. Wil je zelf steigerhouten meubels maken, dan kiezen voor gebruikt of nieuw hout.

Je kunt steigerhout zelfs in verschillende kleuren kopen. Denk hierbij aan mooie vergrijsde planken, of wellicht een mooie roze tint, bijvoorbeeld wanneer je steigerhouten meubels in de kinderkamer wilt gebruiken. Natuurlijk kun je je zelfgemaakte steigerhouten meubel ook zelf een fraaie kleur geven.

Tips t.a.v. meubels van steigerhout

Steigerhout is gemaakt van vurenhout en gaat minder lang mee dan andere houtsoorten. Maar met de juiste behandeling en bewerking kun je lang plezier hebben van je steigerhouten meubels. Dit hout is in vergelijking met andere houtsoorten relatief goedkoop, dus voor een leuk bedrag heb je al snel een heel mooi zelfgemaakte steigerhouten meubel.

Wanneer je overweegt om met steigerhout meubels te maken, dan is het goed om eerst een plan te maken. Ga je voor een mooie stoere tafel, een leuke kast voor op de kinderkamer, een fijne ruime loungebank voor in de tuin of misschien wel een tv-meubel? Wat het ook wordt, een goede handleiding is natuurlijk een must. Daardoor kun je goed voorbereid naar de bouwmarkt gaan waar je vaak complete bouwtekeningen kunt krijgen. Vervolgens staat niets je meer in de weg om je eigen steigerhouten meubel te maken. Het is goed om te bedenken dat steigerhout onder invloed van temperatuurverschillen kan krimpen en uitzetten. Dat is meteen ook wat je steigerhouten meubel zijn mooie doorleefde uiterlijk geeft. Met andere woorden: precies de charme van een steigerhouten meubel.

Zelf steigerhout meubels maken

Met het juiste gereedschap en een goede bouwtekening van het internet of de bouwmarkt kun jij ook van steigerhout meubels maken. Heb je eenmaal een mooi meubel gemaakt, dan is het natuurlijk fijn om lang van je zelfgemaakte steigerhouten meubel te genieten. Heb je bijvoorbeeld een mooie tuinset van steigerhout gemaakt, zorg er dan voor dat je die in de winter afdekt of binnen zet. Zo heb je er veel langer plezier van.

Steigerhout kan prima buiten staan, maar wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je er ook voor kiezen om je meubel te oliën of te impregneren, om deze zo nóg beter tegen vocht te beschermen. Na verloop van tijd zal het steigerhout wat vergrijzen. Dat maakt je meubelstuk alleen maar mooier. Meubels van steigerhout kun je eventueel reinigen met een sopje van groene zeep en een borstel.

 

Tips t.a.v. meubels van steigerhout! was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl