Tweedehands meubels zijn hip

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

tweedehands meubelsTweedehands meubels zijn tegenwoordig niet meer aan te slepen. Steeds meer mensen worden zich bewust van hun portemonnee en van het milieu.

Tweedehands meubels kopen

Tweedehands meubels kun je overal kopen. Via via is nog wel het meest van toepassing. Bijvoorbeeld bij mensen die een nieuw bankstel kopen en hun oude bankstel graag nog een goed nieuwe plekje willen geven. Maar denk ook aan de vele websites waar je prima spullen kan kopen voor weinig geld.

  • Marktplaats.nl
  • Tweedehands.nl
  • Speurders.nl
  • Koopjesspullen.nl
  • Gebruikt.nl

Tweedehands meubels verkopen

Natuurlijk kun je je eigen meubels weer makkelijk verkopen. Je zult er zeker niet de hoofdprijs voor krijgen. Maar het is nog altijd beter dan niets. Natuurlijk kun je dat het makkelijkst doen via de bovengenoemde websites zoal smarktplaats. Maar denk zeker ook aan de krant of het prikbord van de plaatselijke buurtwinkel.

Tweedehands meubels repareren

Vaak doen mensen hun meubels weg omdat ze óf gewoon iets nieuws willen. óf omdat het meubel stuk is. Vraag dus altijd even naar de reden waarom de gebruikte meubels weggaan. Nu is het geen ramp als er iets stuk is. Stel dat het bankstel zachter is geworden, dan kun je het voor circa 250 euro laten opvullen bij je thuis. Reken dat bij de aanschafprijs en het bankstel is alsnog een stuk voordeliger dan wanneer je nieuw koopt.

Tweedehands meubels reinigen

Het kan ook zijn dat het bankstel na loop van tijd wat vuiler is geworden, en dat er verder niets aan mankeert. Voor circa 250 euro kun je het bankstel laten reinigen, en kun je er vaak nog jaren mee vooruit.

Kwaliteit

Je hoort vast wel eens de opmerking: ‘als ik er een paar honderd euro bijleg kan ik een nieuw bankstel kopen’.

Dat is waar, maar vaak kun je niet dezelfde kwaliteit kopen voor een paar honderd euro extra. Als je goed oplet, ben je meestal voor een koopje klaar. En had je een nieuw bankstel gekocht voor een paar honderd euro? Dan kun je in de meeste gevallen dat goedkope bankstel al na een jaar weggooien omdat het versleten en kapot is. Koop je een goede kwaliteit tweedehands meubels dan kun je er vaak weer jaren mee vooruit.

Garantie

Tweedehands meubels en garantie gaan vaak niet samen. Maar garantie op nieuwe meubels is ook niet altijd alles. Vaak zijn er weer een aantal haken en ogen waar je pas achter komt als het zover is. Sommige tweedehandswinkels geven wel eens drie maanden garantie. Maar door de lage aanschafkosten kun je tweedehands meubels makkelijk laten repareren. Reparatiekosten vallen over het algemeen erg mee.

Transport

Koop je nieuwe meubels, dan worden ze vaak thuisgebracht. Dat kun met tweedehands meubels niet verwachten. Maar vaak woont er wel een buurman met een aanhanger in de buurt. Of je huurt gewoon een aanhanger bij de plaatselijke benzinepomp. Daarnaast heb je ook kleine koeriersbedrijven die graag het meubel voor je vervoeren. Wanneer het in dezelfde plaats is, betaal je hooguit dertig euro voor het transport.

Tweedehands meubels restylen

Wanneer je een beetje handig bent – en dat hoeft echt niet heel handig te zijn – kun je van tweedehands meubels weer iets leuks en origineels maken. Het is zo eenvoudig om van een oude grenen kast een prachtig brocant meubel te maken, die weer jaren kan pronken in de woonkamer. Het kost je misschien een halve middag werk. Maar je kunt ook een nieuwe brocante kast kopen van 1500 euro. Of toch maar zelf een paar uurtjes bezig? Je steekt dan al gauw 1200 euro in je eigen zak. En laten we eerlijk zijn: het gemiddeld uurloon is tegenwoordig niet veel meer.

Dus ik weet bijna zeker dat je dat niet bij je eigen baas kunt verdienen.

Iets te koop

Laat gerust een berichtje achter onder deze pagina. Wie weet kun je er iemand blij mee maken op deze website.

 

Tweedehands meubels zijn hip was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *