Zelf meubels stofferen TIPS

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

zelf meubels stofferen tipsKunt u geen afstand doen van een meubelstuk of bent u de perfecte fauteuil tegengekomen, maar vindt u de stof niet mooi of is deze gewoon weg oud en versleten? Dan is stofferen wellicht de uitkomst. U kunt het laten doen door een stoffeerder. Met het laten stofferen van meubels kunt u vele kanten op. U kunt ervoor kiezen om de oorspronkelijke uitstraling van uw meubelstuk te behouden of het juist een heel ander karakter te geven. Stoffen zijn er in alle kleuren, dessins en patronen. Zelf meubels stofferen? Ondanks dat het stofferen van meubels een vak apart is, is het voor de handige doe-het-zelver ook mogelijk om zelf zijn stoel of bank van een nieuwe stof te voorzien.

DE KLEURKEUZE BIJ ZELF MEUBELS STOFFEREN

De kleurkeuze is erg belangrijk. Als u zelf meubels stoffeert, bepaalt grotendeels de look van het meubelstuk het resultaat.  Kies een kleur die bij u past en die goed aansluit bij de rest van het interieur. Wilt u de fauteuil of bank juist als blikvanger gebruiken? Dan kunt u voor een opvallende kleur gaan, die al ergens in het interieur terugkomt, bijvoorbeeld in een accessoire. Wanneer u een meubelstuk wilt bekleden met een patroon, kijk dan of het patroon goed uitkomt. Een enorme print komt niet goed uit op een kleine stoel, dat is zonde.

MATERIAAL

Belasting en gebruik zijn belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. Staat het meubelstuk voor een groot raam en dus volledig in de zon? Dan moet de lichtechtheid van de bekleding groot zijn, zodat de kleur niet snel vaal wordt. Lichte kleuren werken in dit geval het beste. Bedenk ook goed welke functie de bank heeft en zoek hierbij het juiste materiaal. Zuiver leer in een lichte kleur kan voor een fraaie uitstraling zorgen, maar is niet praktisch wanneer u kleine kinderen heeft. Generfd leer is makkelijker behandelbaar en gaat langer mee. Stoffen worden vaak getest op lichtechtheid, wrijfvastheid, pluisgedrag en schuurbestendigheid. Allemaal factoren die u in uw hoofd moet houden bij het kiezen van een stof. Ga voor een synthetische stof als u naar een sterke stof zoekt die lang mee gaat. Vind u zitcomfort belangrijk? Dan zijn wollen stoffen wellicht geschikter. Deze bieden een soepele kwaliteit, wat zorgt voor een comfortabele zitting.

DOE HET ZELF MEUBELS STOFFEREN

Bij sommige materiaalsoorten is het mogelijk om een meubelstuk zelf te stofferen. U heeft hierbij de volgende elementen nodig: meetlint, schaar, tacker, nietenwipper, nijptang en de stof. Volg hiervoor de volgende algemene stappen:

  • Meet de stof op. Meet vanaf de onderkant van het frame en reken altijd drie centimeter meer dan de werkelijk lengte en breedte van het frame. Wanneer er nog een oude stof op het meubelstuk zit, kunt u deze maat ook aanhouden.
  • Span de stof over de vulling. Wanneer u in het midden begint met opspannen, trek u alle rimpels uit de stof en komt de stof strak om het ontwerp. Het opspannen moet zowel in de lengte als de breedte.
  • Zet de nietjes er schuin in, zodat u ze nog kunt verwijderen als de stof strakker gespannen moet worden. Zitten er nog bobbels in de stof? Probeer de stof dan opnieuw op te spannen en zet de nietjes ditmaal recht in het hout. Zet de stof twee keer vast met nietjes, zodat er geen oneffenheden meer kunnen ontstaan in de voering.

LATEN DOEN

Zelf meubels stofferen wordt toch een hele klus? Lukt het bijvoorbeeld niet om de stof strak om het ontwerp aan te brengen? Of zijn er andere redenen. Een stoffeerder kan uitkomst bieden. Meubelvisie is een bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in o.a. meubelstoffering.

Uw meubels laten stofferen? Vraag hier dan snel een offerte aan, geheel vrijblijvend!

 

 

Zelf meubels stofferen TIPS was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Zelf meubels stofferen TIPS”
One comment to “Zelf meubels stofferen TIPS”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *