Zelf je leren bank schoonmaken

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank schoonmakenLEREN BANK SCHOONMAKEN

Om uw leren bank schoon te maken is het belangrijk om te weten wat voor leder u heeft.
Voor de meubelindustrie wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van rundleder. Hoewel er ook uitzonderingen zijn, denk aan schapenleder.
Rundleder kan op verschillende manieren worden bewerkt om geschikt te maken voor meubels. Zo kennen we suède, geschuurd leder, aniline leder en semi aniline leder.
Deze houden worden bewerkt. Afhankelijk van de kwaliteit van het leder ontstaat er bijvoorbeeld gepigmenteerd leder, geprint leder, gecorrigeerd leder, gedekverfd leder of handwish leder.
Behalve het echte leder worden er ook andere producten gebruikt. Dat mag leder genoemd worden, maar is eigenlijk een restproduct. Zo is split leder, bycast leder en pull up leder feitelijk gerecycled leder.

 

Waarom uw lederen bank schoonmaken

Uitdroging voorkomen is wel de beste reden om uw lederen bank in te vetten. Daarnaast zijn er heel veel factoren die meespelen om te bepalen in welke mate u uw leren bank moet onderhouden. De meest ideale omgeving om uw bank in topconditie te houden is een luchtvochtigheid van circa 50%. Omdat veel huizen inmiddels voorzien zijn van een centrale verwarming is de luchtvochtigheid in menig huis te laag. Daardoor kan het leder sneller uitdrogen. Regelmatig uw lederen bank invetten is dan ook het behoud van het leer.

PLAATSING VAN UW LEREN BANK

De plaatsing van uw leren bank is ook mede bepalend. Heeft u uw leren bank op het zuiden staan. Dan zal door invloed van uv straling de kleur van uw bank sneller worden aangetast dan wanneer u uw bank op het noorden heeft staan. Het gebruik van een kleurvet zoals lederplus is dan ook aan te raden. Mocht na verloop van tijd de kleur vervaagd zijn dan kunt u de kleur terugbrengen met bijvoorbeeld aquacolor.Dit is een eenvoudig toe te passen product met een dekkende eigenschap. De behandeling kan eens per jaar herhaald worden.

BESCHERM UW LEREN BANK TEGEN UW CV

Wanneer een lederen bank bij een kachel of cv staat, kan het leder te warm worden waardoor het krimpt. Het leder wordt dan hard en bros waardoor bijvoorbeeld Craquelécraquelé kan ontstaan. U kunt de bank dan beschermen door een isolatiemat te plaatsen tussen de cv en de bank. Wanneer uw bank met zijn rug tegen de cv staat, is dit een goed hulpmiddel om te voorkomen dat uw bank te heet wordt.

Zeker niet elk onderhoudsproduct is geschikt voor uw lederen bank. Belangrijk is dat u zich goed laat informeren en dat u weet wat voor leder u heeft.

 

Zelf je leren bank schoonmaken

Wanneer u zelf regelmatig uw bank gaat reinigen en invetten, hoeft u over het algemeen geen zorgen te maken over het behoud van uw investering. Over het algemeen wordt er geadviseerd om drie tot vier keer per jaar de de bank bank te reinigen en deze goed in te vetten.. Er is een handig hulpmiddel om te bepalen wanneer u uw bank moet gaan invetten. Met een droge hand oefent u lichte druk uit op het leder van uw bank en wrijft u met uw hand over het leder. Gaat dit stroef, dan is het tijd om uw bank in te vetten. Gaat dit heel makkelijk en glijdt uw hand als het ware over het leder dan kunt u het invetten nog even uitstellen. Voor de meeste afgedekte ledersoorten kunt u gebruik maken van een leather protection set.Voor Nubuck kunt u beter een complete nubuck kit aanschaffen.

Uw bank schoonmaken door ons laten doen? 

 

Zelf je leren bank schoonmaken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *