Bankstel reinigen , gratis en deskundig advies

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

bankstel reinigen

Bankstel reinigen? Wanneer u uw bankstel zelf wilt schoonmaken bestaan er vele huishoudelijke tips om dit zelf te doen. Let op: het zijn geen professionele tips en adviezen. Gebruik van onderstaande adviezen zijn dan ook geheel uw eigen risico. De simpele reden hiervoor is dat elke stof anders is. Elk leder is weer anders. Om die reden zijn onderstaande tips en adviezen niet altijd op alles van toepassing. Sommige middelen zijn onschadelijk, maar andere middelen kunnen flinke schade aan uw meubels toebrengen.

Om die reden adviseren wij altijd om even contact met ons op te nemen voor een veilig en gratis advies. U kunt ons bereiken op info@kijkopmeubelen.nl

Stoffen Bankstel reinigen met Biotex

Een bankstel schoonmaken met biotex wordt vaak aangeraden wanneer de deze bevuild is met urine. Eerst zoveel mogelijk vocht opnemen met keukenrolpapier of tissues. Daarna een sopje maken met biotex en het bankstel behandelen met het biotexmengsel en een spons. Vervolgens kunt u de bank droogdeppen met een witte handdoek.

Bankstel reinigen met Shampoo

Shampoo wordt gebruikt om vlekken uit een velours of suèdeachtige stof te verwijderen. Onverdunde shampoo op de vlek aanbrengen en met een absorberend materiaal de vochtige plek droogmaken.

Bankstel reinigen met Ontvetter

U kunt uw bankstel schoonmaken door een ontvetter erop te spuiten. Vervolgens met een spons en warm water de bankstel afnemen. Nog even de vlekken nawrijven met een witte handdoek. Om tenslotte een laken over de bankstel te leggen en deze te strijken.

Bankstel reinigen met Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn wordt vaak gebruikt om een bankstel te ontgeuren. Meestal in combinatie met een ander huishoudmiddeltje. U maakt dan een oplossing van 50% schoonmaakazijn en 50% water. Doe dit in een plantenspuit en sproei uw bankstel daar mee in.

Bankstel reinigen met Soda

Neem een emmertje warm water en doe er een paar scheppen soda bij. Met een spons uw stoffen bank afnemen. Daarna met schoon water nog even uw bank na reinigen en klaar.

Bankstel reinigen met Haarspray

Haarspray wordt gebruikt om vlekken uit een stoffen bankstel te halen. Spuit de haarlak over de vlek en veeg gelijk de haarspray weer weg met een schone doek.

Bankstel reinigen met Melk

Heeft u een penstreep op uw velours bankstel. Kunt u wat melk op een doek sprenkelen en daarmee de penstreep verwijderen.

Strijkijzer

Een strijkijzer wordt vaak aangeraden in combinatie met een sopje van een zacht wasmiddel. Om een stoffen bankstel schoon te maken. Na gebruik van een sopje kunt u een doek of laken over het bankstel leggen om vervolgens deze te gaan strijken.

Tapijtreiniger

Een handige doehetzelver kan een stoffen bankstel reinigen met een tapijtreiniger. Veelal kunt u zo’n apparaat huren met een bijpassende handtool. Maar let op: u kunt het ook veel erger maken als dat het al is.

LEDEREN BEKLEDING

Bankstel reinigen met Karnemelk

Karnemelk wordt gebruikt om leren bankstellen te reinigen.

Bankstel reinigen met Wolwasmiddel

Ook een wolwasmiddel wordt gebruikt om een leren bankstel schoon te maken. Met een oplossing van een wolwasmiddel de bank reinigen en daarna met een ledervet weer invetten.

Bankstel reinigen met Babyolie

Babyolie wordt aangeraden om uw leren bankstel te onderhouden. Gewoon met een doek wat babyolie insmeren. Vervolgens in laten trekken en uitwrijven met een schone katoenen doek.

Bankstel reinigen met Uierzalf

Heeft u een leren bankstel. U kunt u dit insmeren met uierzalf. Een paar minuten laten intrekken en met een katoenendoek uitwrijven.

Bankstel reinigen met Alcohol

Wanneer u een ballpointstreep op het bankstel heeft, kunt u met 70% alcohol de strepen verwijderen. Sprenkel wat alcohol op een witte doek en hiermee kunt u de ballpoint streep weghalen.

Bankstel reinigen met Groene zeep

Groene zeep is universeel te gebruiken voor zowel stof als leder. Gewoon een sopje maken voor een opfrisbeurt. De bank lekker insoppen en met schoonwater de bank weer afnemen. Hardnekkige vlekken weghalen met pure groene zeep.

Bankstel reinigen met Spa Rood

Gebruik een plantenspuit met vernevelaar. Vul de plantenspuit met Spa rood en sproei dit over uw bankstel. Door de koolzuur wordt het vuil losgeweekt en kunt u het vuil verwijderen met een schone witte handdoek.

Bankstel reinigen met Melk

Melk kan ook worden gebruikt om uw leren bankstel schoon te maken. Twintig druppeltjes terpentijn op een half glas melk en u heeft uw eigen reinigingsmiddel.

Bankstel reinigen met Olijfolie

Neem een emmer water doe er een scheut olijfolie in en sop daar uw leren bankstel mee af.

UW BANK ONTGEUREN

Bankstel ontgeuren met Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn wordt vaak gebruikt om een bankstel te ontgeuren. Meestal in combinatie met een ander huishoudmiddeltje. U maakt dan een oplossing van vijftig procent schoonmaak azijn en vijftig procent water. Doe dit in een plantenspuit en sproei uw bankstel daar mee in.

Bankstel ontgeuren met Baking soda

Baking soda wordt eigenlijk gebruikt om koekjes mee te maken. Maar het heeft ook een ontgeurende werking. Strooi de baking soda over het bankstel en de volgende dag goed stofzuigen. Eventueel een aantal keer herhalen mocht het nodig zijn.

Heeft u liever een veilig reinigingsmiddel of onderhoudsmiddel voor uw dure bankstel? Kijk dan even op www.leer-onderhoud.nl ook voor uw stoffen bankstel en houten meubels.

 Heeft u advies nodig?

 

Bankstel reinigen , gratis en deskundig advies was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *