Bankstel schoonmaken

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Je bankstel schoonmaken: dat blijft moeilijk voor veel mensen. Hier is een aantal oorzaken voor :

  • de stof is niet geïmpregneerd
  • achterstallig onderhoud
  • geen kennis van de juiste reinigingsmiddelen
  • niet de juiste vaardigheden om een reiniging uit te voeren
  • geen kennis van de verschillende materialen.

bankstel schoonmakenPlus het feit dat niet altijd elke vlek kan worden verwijderd, vooral als een vlek in eerste instantie al verkeerd is behandeld. Om te weten of het verwijderen van een vlek mogelijk is of niet hebben we een handige tiptipvoor je. Is de vlek donkerder dan de bekleding, dan kan de vlek normaal gesproken goed worden verwijderd. Is de vlek lichter dan de bekleding van je bank, dan kun je het vaak vergeten, omdat de kleur meestal is aangetast en beschadigd. Beschadigingen in de kleur zijn dan ook niet op te lossen door reiniging. Maar wellicht wel door de opnieuw in te kleuren.

EEN BANKSTEL SCHOONMAKEN BEGINT MET PREVENTIE

Succes met het het schoonmaken van je bankstel,begint met de juiste reinigingsmiddelen in huis te hebben. Zodat u zo snel mogelijk kan beginnen met het schoonmaken van een vlek.

Een bankstel schoonmakenschoonmaken is vaak eenvoudig zelf te doen met een textile protection set. Je hebt dan een mild reinigingsmiddel, een intensief reinigingsmiddel en een beschermingsmiddel. Eigenlijk zou iedereen zo’n handige eerste hulp box in huis moeten hebben. Want hoe langer je een vlek in de stof laat intrekken, des te lastiger wordt het om de vlek zelf te verwijderen. Zo heb je ook een reinigingsmiddel specifiek voor microvezel stoffen. Een bankstel schoonmaken van microvezel stof is dan relatief makkelijk zelf te doen.

VLEKKEN VERWIJDEREN UIT MEUBELS

Vlekken verwijderen uit meubels, zoals uit een onbehandelde tafel of uit gelakte eiken meubelen, kunnen best voor hoofdbrekers zorgen, omdat de behandeling het hele meubelstuk kan ontsieren. Toch hoeft zo’n actie niet bij voorbaat hopeloos te zijn.

Zo is een houten tafel in de olie goed te ontdoen van vlekken en kringen. Gewoon door het oppervlak te schuren met een zeer fijn staalwolletje. Daarna weer in de olie zetten en je tafel ziet er weer super uit.

Heb je bijvoorbeeld een witte kringwitte kring op een dressoir die is afgelakt met een niet poreuse lak, dan kun je de vlek verwijderen met een vlekverwijderaar die de lak tijdelijk iets zachter maakt. Daardoor kan het vocht ontsnappen. De lak verhardt vanzelf weer en de kring is weg.

VLOER BESCHERMEN

Wanneer je dan toch je meubels eens goed onderhanden hebt genomen, dan kun je gelijk je vloer beschermen door nieuw vilt onder de poten te plaatsen. Net als alles in het leven is ook het beschermingsviltonder de meubels vergankelijk. En het is een kleine moeite om gelijk even wat nieuwe viltjes te plaatsen. Het meeste vilt dat te koop wordt aangeboden is vaak erg dun. Dat komt natuurlijk ook door de prijs die dan vaak erg voordelig is. Toch kun je beter een wat dikker stuk vilt nemen die je zelf op maat kan maken.

 

Bankstel schoonmaken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *