Chocoladevlek verwijderen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Chocoladevlek VerwijderenChocoladevlekken zijn moeilijke vlekken om te verwijderen maar gelukkig is het niet onmogelijk! Een chocoladevlek verwijderen kost wat tijd maar met dit onderstaande stappenplan zul je al een heel eind komen.

Chocoladevlek verwijderen | eerste stappen

De eerste handige tip die we je kunnen mee geven geldt eigenlijk wel voor alle vlekken en dat is zo snel mogelijk handelen! Hoe sneller je er bij bent hoe meer kans er is dat de vlek er helemaal uit gaat.

Chocolade weghalen

Wanneer je hebt opgemerkt dat er een chocolade vlek is dan is de eerste stap de chocolade weghalen die nog niet is ingetrokken. Dit is een erg belangrijke stap want als je meteen aan de slag gaat met reinigingsmiddelen dan is de kans groot dat de vlek alleen maar erger word.

We raden aan om hier een witte doek voor te gebruiken. Sommige gekleurde doeken willen nog wel eens afgeven en dan zul je helemaal een gekke vlek krijgen. Als de chocolade al is opgedroogt dan kun je het weghalen met een lepel of een spatel.

Aanpak 1 | Afwasmiddel

AfwasmiddelAfwasmiddel kan heel efficiënt zijn en daarom is dit de eerste manier die we aanraden om uit te proberen. Neem een kleine emmer en vul deze met water. Zorg ervoor dat het koud water is want met warm water kun je het moeilijker maken om de vlek te verwijderen. Daarna spuit je een klein beetje afwasmiddel in het water en dan goed roeren zodat het helemaal oplost.

Wanneer je 2 kopjes water gebruikt kun je het beste 1 eetlepel afwasmiddel gebruiken. De truc is hier om niet teveel maar ook niet te weinig afwasmiddel te gebruiken.

Maak een witte doek vochtig met het sopje dat je net hebt gemaakt en ga daarna aan de slag met deppen. Begin altijd aan de buitenkant van de vlek en doe vooral rustig aan. Schrobben kan de vlek alleen maar groter maken daarom raden we kleine bewegingen en voorzichtig deppen en wrijven aan.

Is de vlek weg? Maak dan een nieuwe doek vochtig en haal het restant afwasmiddel ook nog even weg.

Aanpak 2 | Alcohol

witte doekenDeze tweede aanpak is met alcohol en dit is wel iets agressiever dan de afwasmiddel. Daarmee is het vaak ook meteen effectiever! Schoonmaak alcohol kun je het beste bij de drogist kopen.

Breng een klein beetje alcohol aan op een witte doek en begin dan rustig met het deppen van de vlek. Gebruik daarna steeds een nieuw, schoon stuk doek met alcohol om de vlek te deppen. Maak kleine bewegingen en masseer de alcohol als het ware in de stof.

Daarna maakt u een klein teiltje met water en een klein beetje meubelreiniger. Hiermee kun je dan de laatste restanten chocolade en alcohol weghalen. Is het al schoon? Dan raden we alsnog aan om de vlek te behandelen met water en reinigingsmiddel op die manier haal je namelijk ook de alcohol uit de stof. Doe je dit niet dan kan de stof uitdrogen.

Chocoladevlek verwijderen mislukt?

Is het toch niet helemaal gelukt om de chocoladevlek te verwijderen? Dan wordt het misschien toch tijd om een specialist meubelreiniging in te schakelen!

 

Chocoladevlek verwijderen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl