Greenfix

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

GreenfixWAT IS GREENFIX

Greenfix is een plantaardige olie op basis van ouderwetse lijnolie waarmee je vlekken kunt voorkomen en het onbehandelde hout kunt beschermen tegen vocht en warmte. Daarnaast kun je met Greenfix ook lichte waterkringen verwijderen van een tafelblad.

Door het gebruik van Greenfix verbeter je ook de slijtvastheid van het hout. Je helpt met Greenfix lichte gebruikssporen te voorkomen. Al met al geeft het een goede bescherming aan onbehandeld hout.

Greenfix is een product dat al jaren wordt toegepast op vele meubels van onbehandeld hout. . Dit product wordt geproduceerd door de firma Oranje en biedt een goede bescherming voor onbehandeld hout.

GESCHIKT VOOR?

Greenfix is geschikt voor alle meubels die behandeld zijn met olie of was. Je kunt het zelfs gebruiken voor onbehandelde tuinmeubelen. Voor meubels die gelakt zijn kun je beter kiezen voor een ander product. Wanneer je het toch op gelakte meubels gebruikt ontstaat er een vettige aanslag die je meubels een stuk minder mooi maakt.

GEBRUIK

Het is raadzaam om het oppervlakte altijd eerst te reinigen en te ontvetten met woodcleaner, voordat je de meubels overnieuw behandelt met Greenfix. Eventueel kun je de tafel eerst licht opschuren zodat ook fijne krasjes verdwijnen. Wanneer je je tafel eerst wilt gaan schuren gebruik dan een fijn staalwolletje of zeer fijn schuurpapier. En het belangrijkste: schuur altijd met de houtnerf mee anders zit je tafel onder de krassen.

Nadat je de olie goed hebt ingewreven op het meubelstuk, kun je al na een paar minuten de meubels met een droge doek nawrijven voor het mooiste resultaat.

EFFECT

Na het behandelen met Greenfix zal een onbehandelde tafel een warmer en iets donkere uitstraling krijgen. Wil je absoluut niet dat de meubels wat warmer worden, dan kun je beter een blanke meubelolie nemen.

TIP

Wil je meer weten over hoe je het beste een onbehandelde tafel in de olie kunt zetten? Klik dan even op dit linkje.

 

Greenfix was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
20 comments to “Greenfix”
20 comments to “Greenfix”
 1. Ik heb mijn eikenmeubels (onbehandeld) in de greenfix olie.

  Kan ik deze nog kleurbeitsen/white wash effect, of is dat door de olie onmogelijk geworden?

  Zoja hoe en wat heb ik dan nodig?

  Kenneth

 2. Hallo Hr. Ferry de Kok,

  Mijn massief noten houten salontafel is met soft touch lak afgewerkt, erg mat dus.
  Mijn notenhouten eettafel behandel ik al enkele jaren met oranje Greenfix deze was dus niet met soft touch lak gespoten en heeft een erg mooie warme mooie uitstraling vooral als de greenfix olie weer is aangebracht. Mag en kan ik dit nu ook doen met mijn salontafel?
  Eerst met staalwol lichtjes opschuren en daana in de Greenfix olie aanbrengen.

  graag Uw deskundige reactie.

  met vriendelijke groet
  Pieter van Lieshout

  • Het beste is om eerst de tafel te reinigen met woodclean. De kring zal dan weg zijn.
   Mocht dat niet zo zijn neem dan een staalwol 0.00 en wrijf met de nerf mee over het blad.
   Dat hoeft maar heel licht worden gedaan.

   mvg, Ferry de Kok

 3. Wij hebben een massief eikenhouten tafel die in de olie is gezet en als onderhoudsflesje heb ik bij aankoop wash en wax van Quartier gekregen (graankleur). Ik vind dat de tafel niet veel kan hebben en bij het minste of geringste al “krassen” vertoont. Deze krassen zitten echter niet in de tafel, want als ik met een doek met wash en wax erop eroverheen ga, is het weg. Volgens mij komt het omdat de “krassen” in de waslaag zitten en deze op de een of andere manier niet uithardt.
  Is greenfix dan beter om als onderhoud te gaan gebruiken, omdat ik lees dat dit alleen olie is? Is deze wel hard genoeg en kan deze wel tegen lichte gebruikssporen? Kan ik überhaupt greenfix en woodclean gebruiken als mijn tafel met een ander merk, namelijk Quartier, is behandeld?

  Kan ik met woodclean overigens ook kaarsvet uit dezelfde tafel krijgen? Heb het kaarsvet wel al voorzichtig weg proberen te krijgen met mijn nagels maar het is denk ik in het hout gedrongen want ik heb nu een “glimplek”. Of lukt dit alleen in combinatie met schuren en moet ik dan de hele tafel opnieuw schuren?

  • Eigenlijk is Was een ideaal middel om te voorkomen dat het blad beschadigd. Het vergt alleen wat meer onderhoud maar beter dat de krassen in de was zitten dan in het blad. Een Olie beschermt niet tegen gebruiksporen voorkomt hooguit dat er kringen ontstaan en indien toch, het makkelijker te verwijderen is. Net als bij Was het geval is. Wilt u geen Was gebruiken zou ik woodcleaner en woodsealer gebruiken.
   Om kaarsvet te verwijderen zou ik eerst de tafel reinigen met woodcleaner. Is het kaarsvet niet verdwenen, neem dan een fohn en verwarm het kaarsvet om het vervolgens op te deppen. Wilt u de tafel helemaal eens goed onderhanden nemen, gebruik dan een zeer fijne staalwol van 0.00 en wrijf met het staalwol in de richting van de houtnerf u kunt hierdoor het tafelblad weer mooi krijgen en kleine gebruiksporen verwijderen.
   mvg, Ferry de Kok

   • Hallo Ferry

    Bedankt voor de info! Kan ik niet alleen de plekken waar kaarsvet op zit behandelen met woodcleaner evt in combinatie met licht schuren? moet ik toch echt de hele tafel doen? De rest van de tafel ziet er namelijk nog prima uit, vandaar!
    Met de fohn verwarmen en opdeppen, ik dacht dat dat niet kon omdat er al een waslaagje opzit, ik dacht dat ik dan ook deze waslaag en de onderliggende olie oplos?

    • Klopt, als u de plek verwarmd word de was zacht en kunt u het makkelijker verwijderen samen met het kaarsvet. U kunt de behandeling ook ter plekke uitvoeren. De gehele tafel licht opschuren met staalwol is niet altijd nodig. Bent u tevreden met een plaatselijke behandeling kunt u het zo laten. Maar het opschuren heel licht doen met de nerf mee en het verwarmen met een draaiende beweging uitvoeren zodat de was niet verbrand. Let ook even op dat er niet teveel focus op het plekje met kaarsvet komt te liggen. Als de behandeling intensiever wordt zou ik wel de hele tafel even licht opschuren.

 4. Beste Ferry,

  Ik heb een onbehandelde grenen tafel + stoelen en wil graag weten wat het beste middel is tegen zowel vocht, vlekken en kringen, evt de voor en nadelen van beide middelen. Hartelijk dank,

  Daniela

 5. Hallo Ferry,

  Ik heb een mangohouten tafel en die is volgens mij licht behandeld maar met wat zou ik niet weten. Nou vind ik het niet erg om te tafel te gebruiken maar het valt me op als er eten op valt ik heel gauw vlekken krijg. Het begint me te irriteren dat ze er zitten en wil het graag weg hebben. Ik zou graag uw advies willen hebben hoe ik het beste die vlekken weg krijg en het kan behandelen. Alleen wil ik graag deze “ruwe” look wel behouden dus waar ik op doel is dat het eigenlijks moet lijken alsof het niet behandeld is en (nagenoeg) dezelfde kleur houd maar toch zo dat er geen vlekken meer in komen. Wat kan ik het beste doen en gebruiken? Alvast bedankt voor uw reactie

  Mvg Niels

 6. Ik he. Mijn teaktafel geschuurd en met lijnzaadolie behandeld. Helaas is het heel vlekkerig geworden en deels roodbruin van kleur. Ik baal er enorm van. Wat is uw tip om hem weer mooi te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *