Hondenhaar verwijderen? Lees hier hoe!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Hondenhaar verwijderenHet leven is mooier met een hond, dat weet iedereen. Maar wat elke echte hondenliefhebber of elk hondenbaasje ook weet, is dat hondenhaar verwijderen geen leuk klusje is. Hoe lief het beest ook is, die losse haren op de gekste plekken zijn maar een vervelend gedoe. Gelukkig is er hoop: met onze tips ben je misschien net iets sneller van de hondenharen af!

Hondenhaar op je bank voorkomen

De makkelijkste oplossing is natuurlijk zorgen dat de losse haren van je hond niet op je bank terecht komen. Je zou die lieve schat naar de tuin kunnen verbannen, maar dat doe je natuurlijk niet. Beter is het om gewoon een katoenen laken over je favoriete bank (en die van je hond) heen te gooien, dan hoef je het ding niet meer schoon te maken. Gewoon regelmatig het laken in de wasmachine en je bent er weer voor een tijdje vanaf.

De stoffer-en-stofzuiger-methode

WoonkamerAls je dat katoenen laken maar niks vindt, dan kun je aan de slag met een goede stofzuiger en een stevige stoffer. Spullen die je vast sowieso in huis hebt. Met de stoffer ga je eerst de haren van je hond uit je bank of tapijt los borstelen. Daarna kun je deze met de stofzuiger makkelijk verwijderen. Ben je een beetje handig, dan kun je de twee stappen zelfs in één keer doen. Hou de stoffer in je ene hand om de haren los te borstelen en stofzuig ze meteen op met de stofzuiger in uw andere hand. Makkelijk zat, toch?

Hondenhaar verwijderen met raamwisser of huishoudhandschoen

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een grote, stevige raamwisser. Met dit eenvoudige hulpmiddel is hondenhaar verwijderen een koud kunstje. Als je de raamwisser over je meubelen of tapijt haalt, blijven de haren aan het rubber kleven. Met een vochtig doekje kun je het hondenhaar makkelijk van de raamwisser weghalen.

Ook een huishoudhandschoen kan de klus klaren. Maak hem een beetje nat en wrijf ermee over je tapijt of je meubelen. De hondenharen zullen aan je handschoen blijven plakken, die je daarna simpelweg kunt afspoelen.

De kledingborstel- of plakbandmethode

ducktape grijsNog twee handige dingen voor hondenhaar verwijderen zijn een kledingborstel en een rol plakband. Dat gaat zo: gebruik eerst even je stofzuiger om de haren los te maken, en verwijder ze daarna met een kledingborstel met een kleverig oppervlak.

Plakband werkt net zo goed, maar deze methode vergt wel wat meer tijd. Breng een stuk ducttape aan op de plek die je wilt schoonmaken en trek het er weer af. Alle losse haren zullen zo verdwenen zijn. Check wel nog even of er geen lijmresten op je meubel zijn blijven zitten, of test de methode eerst op een onopvallende stukje meubel.

Ken je zelf nog andere methodes om van die vervelende hondenharen af te komen? Laat het ons dan weten door hieronder een reactie achter te laten of door contact met ons op te nemen.


Hondenhaar verwijderen? Lees hier hoe! was last modified: oktober 2nd, 2018 by KijkopMeubelen.nl