Hoogglans schoonmaken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Hoogglans keukens schoonmaken of het reinigen van hoogglans meubels, dat kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Vooral als je het niet op de goede manier doet, of met de verkeerde middelen. Het mooie is er dan al gauw vanaf. 

NADEEL VAN HOOGGLANS

Glanzende meubelen zijn zeer krasgevoelig. Het is dan ook zeer belangrijk dat het schoonmaakdoekje extreem gereinigd is voordat je je hoogglans meubelen ermee reinigt. Elke zandkorrel of zelfs een stofdeeltje die in het doekje blijft zitten, veroorzaakt krassen op je nieuwe hoogglans keuken. Natuurlijk is dat niet geheel onoverkoombaar en zullen er ongetwijfeld microscopisch kleine krasjes ontstaan door het schoonmaken. Daarnaast is elk vlekje of vingerafdruk direct zichtbaar`.

VOORDEEL VAN HOOGGLANS

Hoogglans meubels zijn wel zeer makkelijk schoon te maken. Omdat het oppervlak zeer gesloten is en daardoor nauwelijks of geen vuil in de lak kan trekken. Zonder enige krachtinspanning of zwaar geboen kan het vuil zo worden verwijderd.

hoogglansHOOGGLANS SCHOONMAKEN

Voor het reinigen van glanzende oppervlaktes in keukens of op meubels, kun je het beste een zachte katoenen doek gebruiken. Om glanzende meubels veilig schoon te maken bestaat ook het product Shine & fix. Dit is een veilig licht polijstend product waarmee je keukens en meubels veilig kunt reinigen. Met als voordeel dat het daarna je keuken of meubels extra laat glanzen. Dat is ou juist het mooie aan hoogglans keukens en meubels.

Shine & fix hoef je niet vaak te gebruiken Drie keer per jaar is voldoende. Je brengt het op met een katoenen zachte doek door middel van ronddraaiende bewegingen. Schrik niet want het maakt de eerste keer alles dof. Wanneer je het nu even laat drogen kun je het met een schone doek met draaiende bewegingen uitwrijven. Wel steeds een schoon deel van de doek gebruiken. Het effect is een streeploos glanzend oppervlak.

STATISCH

Hoogglans meubels kunnen ook statisch zijn waardoor het vuil en stof aantrekt. Vooral bij zwart en blauw is dat duidelijk te zien. Om die reden geen microvezeldoek gebruiken want daarmee maak je de keuken of meubels statisch. Heb je hier veel last van let dan eens op de luchtvochtigheid in huis. Het helpt als je de luchtvochtigheid naar circa 55% brengt. Vooral in nieuwbouw huizen kan de luchtvochtigheid wel te laag zijn.

TIPS, VOOR ALGEMEEN ONDERHOUD

  • Kook wat water en laat het vervolgens een beetje afkoelen. Neem een droge katoenen doek en maak dat nat met het gekookte water. Hiermee kunt u dan uw keuken of meubels afnemen.
  • Bij eventuele ernstige vervuiling kunt u een klein beetje spiritus gebruiken. Hiermee kun je de keuken of meubels grondig te reinigen.

 

Hoogglans schoonmaken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
17 comments to “Hoogglans schoonmaken”
17 comments to “Hoogglans schoonmaken”
  1. Ik heb vlekjes op mijn hoogglans eettafel. Het is meer een vlek als je de raam schoonmaakt met glassex, en als er zon schijnt dat er vlekken komen zulke vlekjes. Hoe zou ik het beste schoon kunnen maken ik heb alles al geprobeerd?

    • Waarschijnlijk is het een schuurschade waardoor de lichtweerkaatsing veranderd en het lijkt alsof er doffe vlekjes zijn. Met reiniging niet op te lossen. Wat u zou kunnen proberen is dit middel Het heeft een licht polijstende werking waardoor u een kans maakt het te kunnen herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *