Koffievlek verwijderen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

koffievlekEen koffievlek verwijderen hoe doe je dat? Eerst kalm worden en niet gelijk in de stress schieten. Als u er maar snel genoeg bij bent hoeft het geen drama te worden en is uw mooie bank weer als nieuw. Zelfs cappuccino, espresso, koffie verkeerd etc kunnen worden verwijderd met onderstaande methode.

KOFFIEVLEK VERWIJDEREN WAAROM KAN DAT ZO MOEILIJK ZIJN?

Koffievlekken zijn moeilijk te verwijderen en dat komt door de temperatuur. Net ingeschonken koffie die op uw bank wordt gemorst is in de meeste gevallen heter dan 60 graden. Dit is ook de temperatuur waarop kleuren worden gefixeerd in meubelstoffen of tapijt. De kans dat de koffievlek dus uit de stof te verwijderen is, is klein maar nog niet onmogelijk. Mits u op de juiste manier handelt.

HELP, WAT IS DE JUISTE METHODE?

Hopelijk heeft u deze tip gelezen voordat het gebeurt en niet een paar weken later. Hoe langer een koffievlek blijft zitten hoe lastiger het wordt en is de hulp van een specialist onoverkomelijk. Handel als volgt:

  • Zonder nadenken een witte handdoek met ijskoud water nat maken en uitwringen.
  • De koude vochtige handdoek over de vlek heen leggen.
  • Laat de handdoek even liggen zonder te kijken en zie de koffie in de handdoek trekken.
  • Is de handdoek verzadigd: vervangen door een andere handdoek met koud water uitgeknepen.
  • Net zo lang tot de vlek niet meer afgeeft.
  • Laat de laatste handdoek liggen tot hij droog is, niet eerder weghalen.

DE KOFFIEVLEK IS BIJNA WEG

In de meeste gevallen is de koffievlek verdwenen maar het kan voorkomen dat er nog een lichte kleurafwijking zichtbaar is. In dat geval gebruikt u James vlekken wonder. Eerst wachten tot de stof helemaal droog is. Vervolgens het vlekken wonder van James gebruiken en daarmee de vlek bevochtigen. Nu is het weer wachten; het product kan 12 uur nawerken dus heb even geduld. Is het nodig om de behandeling te herhalen: gewoon doen. Zolang u verbetering ziet optreden blijven herhalen.

ALTIJD ACTIE ONDERNEMEN

Stel dat de koffie heel heet was en niet voldoende door uzelf is te reinigen. Laat de vlek niet verouderen maar schakel bijvoorbeeld onze vlekkendienst in. Neem contact met ons op voor meer informatie.


 

Koffievlek verwijderen was last modified: december 20th, 2018 by KijkopMeubelen.nl