Leather protection set

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Leather protection set

De Leather protection set is bedoeld voor het reinigen, onderhoud en bescherming van verschillende soorten leder.

De leather protection set bevat een transparant onderhoudsmiddel, een softcleaner om het leder te reinigen inclusief een spons en een doek.

Deze leerbeschermingsset is hoofdzakelijk bedoeld voor  gedekverfd leder, maar ook prima geschikt voor glad volaniline leder. Voor nubuck, suède wax-leer of pull up leer zijn andere producten op de markt.

LEER REINIGEN

De bijgevoegde leerreiniger is een grondig maar mild reinigingsmiddel op waterbasis, Hiermee kunt u de meest voorkomende verontreinigingen schoonmaken. Zeker voor licht kleurig leder is het raadzaam om de gehele bank regelmatig te reinigen met dit reinigingsmiddel. Dit om te voorkomen dat vuilaanslag in het leder trekt.

LEER BESCHERMEN

De kleurloze leder beschermer is een voedend en op waterbasis geproduceerd beschermmiddel. Door de voedende ingrediënten blijft het leder in goede conditie. Voordeel van dit beschermmiddel is dat er een microscopisch dun beschermlaagje op het leder ontstaat. Hierdoor ontstaat er een vlekwerende werking die voorkomt  dat oppervlakkige vervuiling in het leder kan trekken.

LEATHER PROTECTION SET – GEBRUIKSAANWIJZING 

LEDERREINIGING

  • De leder reiniger op de spons druppelen
  • Een paar keer in de spons knijpen tot het gaat schuimen
  • Met het schuim kunt u de leren bank reinigen
  • Vervolgens kunt u met een schone witte doek de leren bank droogwrijven.

LEDER ONDERHOUDSMIDDEL

  • Eerst de leder beschermer op een droge schone doek druppelen
  • Met de doek maakt u draaiende bewegingen op het leder
  • Circa 15 minuten wachten
  • Zachtjes even na wrijven.

BELANGRIJK

Elke keer dat u de lederreiniger gebruikt: altijd de lederbeschermer opnieuw opbrengen. De reden hiervoor is dat u met de lederreiniger de beschermlaag van het leder verwijdert.

Om het leder in topconditie te houden is het raadzaam om elke drie maanden de leather protection set te gebruiken. Vooral bij licht kleurige bankstellen is het beter een keer te veel dan te weinig de leather protection set te gebruiken. Vooral op licht gekleurde lederen bankstellen kkan successievelijk een vervuiling optreden, zonder dat je het zelf direct in de gaten hebt.

 

Leather protection set was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl