leren Meubels Schoonmaken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

WEES ZUINIG OP JE LEREN BANK

leren meubels schoonmakenNiet elk leder bankstel is goed te reinigen. Suède en aniline leder is vaak een probleem omdat het vuil in de ‘huid’ gaat zitten. Afgedekt leder daarentegen is juist weer wel goed te reinigen.

Wanneer je lang van je lederen bankstel wilt genieten zul je hem echt goed moeten verzorgen. Net als onze eigen huid doet wat hydraterende crème wonderen. Hoe je dat het beste kunt doen zal ik je hieronder gaan uitleggen. Denk erom: dit is alleen geschikt voor afgedekt leder. Bij twijfel kun je altijd even een berichtje achterlaten. Ik zal dan zo snel mogelijk antwoord geven. 

EENS IN DE MAAND JE LEREN MEUBELS SCHOONMAKEN

Maandelijks onderhoud is eenvoudig. Als je aan het afstoffen bent, neem dan gelijk je leren bankstel even mee. Je kunt zelfs je stofzuiger gebruiken om de bankstel stofvrij te maken. Zorg er wel voor dat je het mondstuk voor stoffenmeubels gebruikt. Je kunt het juiste borsteltje vaak herkennen aan een stukje rode velours aan de onderkant.

Je mag ook een vochtige doek gebruiken bij het reinigen van je leren bankstel. Eerst goed uitwringen en dan met een beetje hydraterende zeep of glycerinezeep zachtjes reinigen. Vervolgens je bankstel met een schone niet pluizende doek weer droog maken.

ELK HALFJAAR JE LEREN MEUBELS ONDERHOUDEN

Minimaal twee keer per jaar moet je met een speciaal reinigings- en onderhoudsmiddel aan de slag. Worden de meubels intensief gebruikt hou dan circa vier keer per jaar aan om de bankstel met een speciale leder onderhoudset te verzorgen. Het leder blijft soepel en je voorkomt vroegtijdige veroudering. Je leren meubels onderhouden loont dan ook zeker de moeite.

Wanneer je een onderhoud setje koopt is deze vaak compleet met spons, doek, reinigingsmiddel en onderhoudsmiddel. Op de spons druppel je wat reinigingsmiddel. Je knijpt een paar keer in het sponsje tot het gaat schuimen. Met het schuim kun je het bankstel zachtjes reinigen, denk erom niet schrobben maar zachtjes met het sponsje de bankstel reinigen. Tijdens het reinigen kun je regelmatig het sponsje even uitspoelen. Goed uitwringen, wat reinigingsmiddel erop druppelen, even een paar keer knijpen en je kunt weer lekker verder met schoonmaken.

Is de hele bankstel gereinigd, dan ga je de bankstel direct insmeren met het onderhoudsmiddel. Je hoeft met het onderhoudsmiddel niet zuinig te zijn. Gewoon lekker je leren bankstel goed insmeren. De meeste mensen doen dit klusje ’s avonds voordat ze naar bed gaan. Je kunt het onderhoudsmiddel dan goed laten intrekken om het de volgende dag nog even na te wrijven.

 

leren Meubels Schoonmaken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “leren Meubels Schoonmaken”
4 comments to “leren Meubels Schoonmaken”
  1. Geachte hoe kan ik mijn bankstel het beste verzorgen? We hebben een ledere bank. We hebben niet het gladde leer maar de onderkant. Geen idee hoe dit heet.

  2. beste mensen , ik heb sinds kort een wit leren bankje. gisteren op de bank gezeten met een zwart leren rok. complete afdruk in het leer. Hoe krijg ik dit in hemelsnaam schoon ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *