Meubels schoonmaken, kunt u ook zelf doen.

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

stoffen meubels schoonmakenSTOFFEN MEUBELS SCHOONMAKEN?

Stoffen meubels schoonmaken kunt u ook zelf doen. Wanneer uw bank licht vervuild is, kunt u zelf aan de slag om uw bank schoon te maken. Of het nu gaat om het schoonmaken van een leren bank, een stoffen bank of het verwijderen van nare geuren uit de bank: voor alles is een passende oplossing te vinden. Bij sterke vervuiling van uw bank, of wanneer u niet precies weet hoe u de betreffende vlek moet behandelen, raden wij u echter altijd aan om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zo weet u zeker dat uw bank op de juiste manier wordt schoongemaakt en heeft u er ongetwijfeld nog jaren plezier van. Mocht u toch zelf uw meubels gaan schoonmaken, laat hieronder een berichtje achter. U krijgt dan snel een deskundig advies. 

EERSTE HULP BIJ MEUBELS SCHOONMAKEN

U wilt uw meubels schoonmaken na dat er is gemorst? Haal de gemorste substantie zo snel mogelijk weg. Een vaste substantie kunt u met een lepel zoveel mogelijk weghalen. Wat overblijft kunt u, door te deppen met een absorberend materiaal zoals een tissue of witte handdoek, opdeppen. Blijft er nog wat vuil achter, doe wat Spa rood in een plantenspuit en sproei dit over het gehele vlak. Stel de vlek zit op een zitplaats, niet alleen de vlek behandelen maar het gehele oppervlakte van het zitkussen. Vervolgens met een witte handdoek het vocht eruit deppen. Neem steeds een nieuw stukje van de handdoek. Belangrijk, niet ongeduldig worden: gewoon blijven deppen.

LEDER REINIGEN

Lichte vlekken op een lederen bank kunnen worden schoongemaakt met een sopje van een klein beetje groene zeep en warm water. Daarna met schoon water even afnemen zodat er geen zeepresten achterblijven. Misschien een tip om altijd een leder onderhoudsetje in huis te hebben. Hier zit een reinigingsmiddel en een onderhoudsmiddel in.

LICHTE GEUREN

Lichte geuren die zich in uw bank of tapijt hebben genesteld, kunnen gemakkelijk zelf worden verwijderd door baking soda te gebruiken. Strooi dit over uw bank of tapijt en zuig het de volgende dag weer op. De baking soda absorbeert de geur die zich in uw meubel bevindt, waardoor de geur de volgende dag zo goed als verdwenen is. Het kan voorkomen dat de lucht na de eerste behandeling niet geheeld verwijderd is; in dat geval kunt u de behandeling een aantal keren herhalen. Wij benadrukken wel dat dit geldt voor lichte geuren. Bij zwaardere geuren kunt u bijvoorbeeld textile refresher gebruiken. Hiermee kunt u ook uitstekend uw meubels opfrissen.

IMPREGNEREN

Om te voorkomen dat vlekken in uw bank kunnen trekken, raden wij u aan om uw bank te impregneren. Impregneren is het aanbrengen van een beschermlaag die werkt als een soort regenjas. Hierdoor nestelen vlekken zich aanzienlijk minder snel in uw bank, waardoor u meer tijd heeft om de vlek te verwijderen. Eventueel kunt u hiervoor textile&leather protector gebruiken. U moet dan wel na een aantal maanden even controleren of uw bank nog goed geïmpregneerd is, en zo nodig de bank nog een keer in te spuiten.

NIET DOEN

Om meubels schoon te maken hebben veel mensen een stoomreiniger in huis. Deze stoomreiniger wordt dikwijls gebruikt om hardnekkige vlekken uit een stoffen bank of tapijt te halen. Wij raden het gebruik van een stoomreiniger echter af voor het schoonmaken van uw bank. Stoom is heet en kan het vuil in de stof ‘branden’. Hierdoor fixeert de vlek zich in de bank en is de vlek bijna niet meer te verwijderen. Ons advies bij hardnekkige viezigheid laat uw bank reinigen door een professioneel bedrijf.  

 

Meubels schoonmaken, kunt u ook zelf doen. was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *