Meubels zelf schoonmaken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

meubels zelf schoonmakenVrouwen zijn vaak de werkster in het huis. Het gebeurt niet veel dat mannen eens een dagje uitstippelen om het hele huis schoon te maken. Meubels zelf schoonmaken kan nog wel eens een uitdaging zijn maar wij hebben gelukkig goede tips!

Tijdens het schoonmaken van meubels zijn er altijd dingen waar je tegen aan loopt. Denk bijvoorbeeld aan het stofzuigen van de bank of stoel. Wanneer de bank of stoel van leer is, is het vaak gemakkelijk. Maar heeft u een bank of stoel van stof? Dan word het lastiger om het schoon te maken.

Schoonmaaktips voor meubels zelf schoonmaken

  • Haal sowieso eerst even een stofzuiger over de bank of stoel, zodat de meeste haren (die de stofzuiger wel aanpakt) weg zijn.
  • Als er bijvoorbeeld vlekken op de bank/stoel zitten kan je babyshampoo gebruiken. Dit is erg mild en houdt de stof intact. Achteraf wel goed droog deppen met een handdoek!
  • Een sopje Biotex en een scheutje azijn is ook een goed middel om vlekken weg te krijgen
  • Een derde manier om vlekken van de bank/stoel weg te krijgen, is een sopje maken met wasmiddel voor kleurwas. Vervolgens ga je met een spons over de bank/stoel. Daarna leg je hier een oude theedoek overheen en dan strijk je eroverheen met een strijkijzer.
  • Wanneer je meubels zelf schoonmaakt let dan goed op wat voor schoonmaakmiddel je gebruikt. Elke stof is anders en reageert weer anders op het schoonmaakmiddel.
  • Als er bijvoorbeeld een inktvlek op de bank zit, kan je een stukje van een doek in melk doen en vervolgens met de doek zachtjes de vlek wegvegen.
  • Als je de hoezen van de kussens van de bank van de kussens af kunt halen, kan je deze gewoon in de wasmachine doen.

Als geen van deze manieren werkt en de bank dus niet schoner wordt, en/of de vlekken niet verdwijnen kan je altijd nog een stomerij of professioneel bedrijf inschakelen.

 

Meubels zelf schoonmaken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
3 comments to “Meubels zelf schoonmaken”
3 comments to “Meubels zelf schoonmaken”
  1. Een tijdje geleden heb ik mijn bankstel goed onder handen genomen. Met eens sopje en een beetje biotex kreeg ik deze echt mooi schoon. Ik raad iedereen aan om dit ook te doen. Mijn kussens heb ik gewoon in de wasmachine gedaan!

  2. Inderdaad eerst de boel goed afstoffen, dat maakt het daadwerkelijke schoonmaken echt een stuk makkelijker. Zelf gebruik ik meestal groene zeep of allesreiniger. Voor mijn leren bank heb ik een speciaal product. Een keer in de paar maanden laat ik mijn huis weer helemaal stralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *