Natuurlijke reinigingsmiddelen voor uw meubels

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

natuurlijke reinigingsmiddelenWe worden steeds bewuster van het feit wat alle reinigingsmiddelen aanrichten in het milieu. Niet alleen indirect maar ook directe schade kunnen wij hiervan ondervinden. Denk bijvoorbeeld aan allergische reacties die ontstaan door NTA, tensiden en zuren. Natuurlijke producten zijn daarom een mooie oplossing!

Natuurlijke reinigingsmiddelen versus ouderwetse reinigingsmiddelen

Ouderwetse middelen zijn vaak onschuldige producten waar we onze meubels prima mee kunnen reinigen. Het resultaat is vaak hetzelfde zo niet beter als de middelen van tegenwoordig. Behalve dat het onschadelijke middelen zijn is ook nog eens goedkoper. U kunt dus door aan het milieu en uzelf te denken ook nog eens geld overhouden.

Waarom koopt iedereen hedendaagse reinigingsmiddelen

Aan de middelen van tegenwoordig zijn bijna altijd chemische stoffen toegevoegd. Soms is het wat meer, soms wat minder, maar u ontkomt er niet aan. Deze chemische stoffen kunnen allergische reacties opleveren en het tast ons leefmilieu aan.

De reden waarom u deze middelen koopt komt door marketing. De producten zijn overal op TV te zien. Er is een mooie verpakking gemaakt en een mooie tekst die u moeten overhalen om te kopen. Alles bij elkaar geven ze u het idee dat deze producten beter zijn dan de producten van vroeger.

Wat wilt u liever, een mooie verpakking, fraaie beloftes en de geur van bloemetjes of een middel wat z’n werk gewoon doet?

Werken natuurlijke reinigingsmiddelen dan echt zo goed

Vooral als u uw meubels vaak reinigt is er nauwelijks of geen verschil tussen de natuurlijke reinigingsmiddelen en chemische reinigingsmiddelen.

Maar zijn de meubels echt vuil? Dan kost het reinigen met een ouderwets middel wat meer moeite dan een modern reinigingsmiddel. Natuurlijke producten hebben iets meer tijd nodig om hun werk te doen.

Welke natuurlijke reinigingsmiddelen zijn er?

  • Witte azijn – is een zuur wat heel goed vet oplost
  • Citroen – ontvet, neutraliseert geur en dood bacteriën
  • Bakingsoda – natriumcarbonaat, verwijdert geuren, bleekt en desinfecteert
  • Groene zeep – algemeen schoonmaakmiddel
  • Sunlightzeep – wordt al sinds 1901 gebruikt als reinigingsmiddel

Met deze lijst van natuurlijke reinigingsmiddelen kun je in principe het hele huis schoonmaken. Het zijn goedkope en simpele middelen die bijna in elke supermarkt te krijgen zijn. Vaak kosten deze producten ook nog veel minder als chemische middelen!

Heeft u nog toevoegingen of tips laat het ons weten.

Laat hieronder een berichtje achter! We zijn benieuwd welke natuurlijke producten u gebruikt om uw meubels en tapijt weer stralend schoon te krijgen. Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Natuurlijke reinigingsmiddelen voor uw meubels was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Natuurlijke reinigingsmiddelen voor uw meubels”
One comment to “Natuurlijke reinigingsmiddelen voor uw meubels”
  1. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar ik had ooit een oude buurvrouw die haar vloerkleed op zijn kop in de maagdelijke sneeuw legde. Zij zei me dat het kleed daar erg van opknapte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *