Nubuck kit

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

nubuckNubuckkit is een complete set om nubuck, suède of geschuurd leer te reinigen, onderhouden en beschermen. De nubuckset bestaat uit:

  • textile & leather protector
  • naturel leather cleaner
  • nubuckspons
  • nubuckgom

 

TEXTILE & LEATHER PROTECTOR

Textile & leather protector beschermt uw bank tegen vuil en vlekken. Daarnaast maakt het uw bank ook enigszins waterafstotend, zodat vlekken op basis van water, vet of olie makkelijker te verwijderen zijn. Éen bus is voldoende voor circa zes m2 en dient voor een optimale werking elke zes maanden herhaald te worden.

 

NATUREL LEATHER CLEANER

Naturel leather cleaner is een speciale reiniger voor het verwijderen van vlekken of verontreinigingen. Het is een effectief reinigingsmiddel voor geschuurd leder zoals nubuck, suède of pilotenleer.

 

 

NUBUCKSPONS

In de reiniging en onderhoud kit zit een spons. Met deze spons kunt u lichte en oppervlakkige verontreinigingen licht borstelen. Door het regelmatig borstelen met deze nubuck spons kunt u zogenaamde zitspiegels herstellen, zodat het geschuurde leder zijn fluweelachtige uitstraling behoudt.

 

 

NUBUCKGOM

Met de gom die u ook aantreft in de nubuckkit, kunt u hardnekkige vlekken behandelen. Simpel door met de gom over de vlek te wrijven.

 

NUBUCKKIT – GEBRUIKSAANWIJZING

Naturel leather cleaner

Net als bij de textile & leather protector: eerst uitproberen of het materiaal kleurecht is. Anders niet op uw bank gebruiken.

  • Sprenkel wat naturel leather cleaner op een spons. Knijp hier een aantal keren in tot dat het schuimt. Met het schuim kunt u het nubuck gaan reinigen, door met ronddraaiende bewegingen over het geschuurde leder te wrijven. Hier hoeft u geen druk bij uit te oefenen. Dus niet gaan boenen.
  • Altijd een geheel deel reinigen, van naad tot naad, om kringvorming te voorkomen. Om dezelfde reden niet teveel cleaner gebruiken.

NUBUCK GOM

Heeft u vlekken op het nubuck dan kunt u óf de cleaner gebruiken uit de reiniging en onderhoud kit, óf de gom bij hardnekkige vlekken. Gewoon over de vlek wrijven en met de bijgeleverde borstel nog even naborstelen.

NUBUCK SPONS

Na het reinigen met de naturel leather cleaner direct met de nubuckspons het oppervlakte na borstelen.

 

TEXTILE & LEATHER PROTECTOR

Bij gebruik van de textile & leather protector moet u de protector eerst op een onopvallende plek uittesten of het materiaal kleurecht is. Geeft de kleur af, dan kunt u deze textile & leather protector niet gebruiken. Tijdens het behandelen met textile & leather protector de ruimte goed ventileren.

  • Houd de bus zoveel mogelijk rechtop
  • Spuit op circa dertig cm afstand gelijkmatig over de bank heen
  • Één keer over de bank nevelen is voldoende, teveel heeft geen effect
  • Na circa twaalf uur kunt u weer gebruik maken van de bank.

 

DOE AAN PREVENTIE

In de nubuckkit zit een bus textile & leather protector. Gebruik dat altijd bij nieuwe geschuurde banken. Eventueel is de protector ook los te koop en hoeft u niet speciaal een nubuckkit aan te schaffen, als u alleen de textile & leather protector nodig heeft.

 

Nubuck kit was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *