Schoonmaaktips voor meubelen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Schoonmaaktips voor meubelenSoms is het lastig om meubels schoon te maken en soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij een handig blog geschreven vol met schoonmaaktips. Missen we nog een goede schoonmaak tip? Laat dan een reactie achter of neem contact met ons op!

Schoonmaaktips voor leder

Voor leder zijn er vele soorten schoonmaaktips. Hierbij is het belangrijk dat je eerst weet met wat voor soort leder je te maken hebt. Voor Nubuck leder zijn er weer hele andere tips als voor bijvoorbeeld gedekverfd leder.

Leren bankGedekverfd leder dat is de ledersoort die het meest verkocht wordt in Nederland. Dit soort leder kun je gemakkelijk schoonmaken met azijn en water. Hier is het belangrijk dat het water en de azijn verdeeld word in gelijke delen. Gebruik je 1 liter water? Gooi er dan ook 1 liter azijn bij. Wanneer je aan de slag gaat met schoonmaken raden we aan om niet te gaan schrobben maar rustig te werk te gaan.

Zijn het hele hardnekkige vlekken? Dan kan groene zeep ook een uitkomst bieden. Meer schoonmaaktips voor leder nodig? Bekijk deze pagina: Tips voor leder schoonmaken

Schoonmaaktips voor stoffen meubels

Heb je last van vetvlekken in je stoffen meubel? Dan raden we aan om het de vlek eerst eens met afwasmiddel te behandelen. Het klinkt simpel maar vaak werkt dit al en zo hoef je niet allerlei dure middelen aan te schaffen. Dit soort vlekken kun je het beste met een zachte spons behandelen. Maak de spons nat maar niet helemaal doorweekt en dan kun je aan de slag. Voor je het resultaat echt kunt bekijken is het wel belangrijk dat je het goed laat drogen.

Schoonmaaktips koffievlek verwijderen

James vlekkenwonderDoordat koffie erg warm is kan het lastig zijn om deze vlekken te verwijderen. Gelukkig is het niet onmogelijk! Wanneer je koffie hebt gemorst maak dan eerst een witte handdoek nat met ijskoud water en leg deze over de vlek heen. Waarschijnlijk zie je dan al een deel van de vlek in de handdoek trekken. Daarna de handdoek uitwringen en nog een keer herhalen tot de vlek bijna weg is. Vaak blijft er dan nog een kleine lichte vlek over en daar raden we James Vlekkenwonder voor aan.

Schoonmaaktips dierenharen

Als je huisdieren hebt dan ken je vast het probleem van de haren wel! Er zijn verschillende manieren om het haar te verwijderen. Denk aan de plakband en de borstel en zuig methode. Een methode die minder bekend is maar ook werkt is de raamwisser methode. Meer tips nodig? Bekijk dan deze pagina eens: Huisdieren haren verwijderen

Nog meer tips!

Staat hier de tip niet bij waar je naar op zoek bent? Bekijk dan ook deze blogcategorie eens: Meubels schoonmaken. Kun je daar ook niet vinden waar je naar op zoek bent? Neem dan gerust contact met ons op want waarschijnlijk kunnen wij je wel verder helpen!

 

Schoonmaaktips voor meubelen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *