Textile Protection Set

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

textile protection setTEXTILE PROTECTION SET, EERSTE HULP KIT VOOR UW BANKSTEL

Textile protection set is een handig pakket om in huis te hebben. Of u nu een ouder bankstel heeft of net een nieuw bankstel heeft gekocht.

Met de textile protection set kunt u een vervuild bankstel reinigen, maar u kunt ook zelf een vlek op een nieuw bankstel snel verwijderen. Snelheid is belangrijk bij het zelf verwijderen van vlekken. Wanneer u de textile protection set in huis heeft beschikt u altijd over een eerste hulp kit bij eventuele ongelukjes op uw bank.

De textile protection set bestaat uit zes handige items:

 • textile protector
 • textile foam cleaner
 • textile power cleaner
 • katoenen washand
 • witte poetsdoek
 • bijsluiter met adviezen en tips

TEXTILE PROTECTOR

Om uw stoffen bekleding optimaal te beschermen gebruikt u de textile protector. Hierdoor kunt u zelf uw bank vlekwerend en waterafstotend maken. Vuil kan dan niet meer in uw bekleding trekken en is eenvoudig te verwijderen.

TEXTILE FOAM CLEANER

Wanneer uw bankstel toe is aan een opfrisbeurt is de foam cleaner het aangewezen product om zelf uw bank schoon te maken. De foam cleaner bevat een actief schuim dat vuil los weekt en makkelijk opgenomen kan worden met de bijgeleverde washand.

TEXTILE POWER CLEANER

De textile power cleaner is speciaal ontwikkeld om de meest hardnekkige vlekken zelf te verwijderen. In de bijsluiter vindt u alle tips die u nodig heeft om de meest voorkomende vlekken zelf te reinigen.

GEBRUIKSAANWIJZING

TEXTILE PROTECTOR

Voordat u dit product gebruikt, is het belangrijk dat de bank goed schoon is. Heeft u een nieuw bankstel dan kunt u de protector gelijk gebruiken. Staat uw bank al wat langer in de huiskamer, maak het dan eerst schoon met de foam cleaner.

Wanneer de textile protector is aangebracht kunt u na circa een uur de bank weer gebruiken. In één bus protector zit genoeg impregneermiddel om circa tien m2 meubelstof te kunnen behandelen. Mocht u er te weinig aan hebben, dan kunt u het middel ook los kopen. U hoeft dan niet een complete textile protectionset aan te schaffen.

De protector is circa een jaar werkzaam. Rond deze tijd kunt u even controleren of een nieuwe beschermlaag moet worden aangebracht, door enkele druppels water op de bekleding te laten vallen. Trekt het water binnen vijf seconden in de bekleding van uw bank, dan wordt het tijd om de bank te reinigen met de foam cleaner en opnieuw te behandelen met de textile protector. De controle methode met enkele waterdruppels kunt u ook toepassen na circa twaalf uur nadat u de protector heeft aangebracht.

Let op, net als met elk product dat u gebruikt: probeer het eerst even uit op een onopvallende plek. Wanneer u de protector gebruikt is het van belang om de ruimte goed te ventileren.

TEXTILE FOAM CLEANER

Eerst de bank goed stofzuigen met een ronde borstelmond voor bekleding.

Nu kunt u de bank gaan inspuiten met de foam cleaner. Doe steeds een zitplaats te gelijk. Na ongeveer drie minuten kunt u met de bijgeleverde katoenen washand het schuim weer opnemen. Dit doet u met draaiende bewegingen. Tussendoor de washand steeds even uitspoelen met handwarm water.

Is de bank droog, dan wederom de bank goed stofzuigen voordat u de bank weer gaat gebruiken.

TEXTILE POWER CLEANER

De power cleaner is een extreem sterk reinigingsmiddel. Om die reden is het echt belangrijk om het product eerst uit te testen op een onopvallende plek, zoals bijvoorbeeld de achterkant van de bank die tegen een muur staat. Kijk goed of de bekleding niet verkleurt of anderszins beschadigd is.

Heeft u een extreme hardnekkige vlek: bespuit de vlek met de powercleaner. U wacht dertig seconden en spuit de vlek nogmaals in. Wederom dertig seconden wachten en weer even inspuiten. Nu kunt u met de bijgeleverde poetsdoek het vuil opdeppen. Vergeet niet om de power cleaner even met een schone vochtige doek na te behandelen.

HOEVEEL HEEFT U NODIG?

Met een textile protection set heeft u voldoende om circa tien m2 meubelstof te behandelen. In de praktijk is dit ruim voldoende om een bankstel in top conditie te houden. U kunt de textile protection set nu aanschaffen bij www.leer-onderhoud.nl. U krijgt dan 20% korting.

 

Textile Protection Set was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Textile Protection Set”
2 comments to “Textile Protection Set”
 1. We willen onze stoffen bank grondig reinigen, en daarvoor een tapijt/meubelreiniger huren.
  Welke schoonmaakmiddelen adviseren jullie en ook daarna een beschermingsmiddel?
  En hoelang is de bank dan niet te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *