Tuinmeubelen en onderhoud

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

tuinmeubelenHet mooie weer is weer begonnen en zoals dat hoort in Nederland wordt alles weer uit de kast getrokken om dat zo aangenaam mogelijk te maken. Wat is er beter dan samen met je familie en vrienden te genieten van een barbecue en mooie tuinmeubelen in de tuin.

VEEL MENSEN IN NEDERLAND ZIJN IN HET BEZIT VAN EEN TUIN

Daar hoort natuurlijk ook een assortiment attributen bij die het buitenverblijf prettig maken. Dat is leuk en aardig maar ons kikkerlandje is bepaald niet vriendelijk voor meubels die zich buiten bevinden en op die manier aan de elementen blootgesteld worden. Je meubels zullen beschermd moeten worden.

Nu kan dat gedaan worden door je tuinmeubelen onder canvas en plastic zeilen op te bergen. Maar op die manier valt niet te voorkomen dat de meubels in bepaalde mate vochtig worden en te lijden hebben van temperatuurwisselingen.

ONDERHOUD TUINMEUBELEN IS EEN MUST

Het onderhoud van tuinmeubelen is een heel karwei. Goed voorbereid is het halve werk.

Je hebt nodig:

  • Handschoenen.
  • Borstel.
  • Warm water.
  • Woodcleaner.
  • Lak, olie of beits.

Maak je meubels goed schoon met woodcleaner en een zachte borstel. Doe dit natuurlijk als het weer dat toelaat zodat je de meubels goed kan laten drogen.

Zet daarna de meubels in de olie, lak of beits. De beste tijd voor deze werkzaamheden is het voorjaar. Dan kunnen je meubels het hele seizoen er mooi uitzien. Daarna kan het geheel met een zeil afgedekt worden maar beter is het om de tuin meubels in een schuur neer te zetten. Een zeil zal alles wel beschermen tegen de regen. Maar er zal toch altijd een bepaalde hoeveelheid vocht naar binnen komen. Heb je geen andere mogelijkheid en kun je de tuinmeubelen alleen afdekken. Haal dan zo nu en dan de afdek hoezen weg om de tuin meubels even te controleren en te laten ademen…

Op deze manier kunt u nog jaren genieten van het zitcomfort in uw tuin.

 

Tuinmeubelen en onderhoud was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Tuinmeubelen en onderhoud”
4 comments to “Tuinmeubelen en onderhoud”
  1. Vraag.

    Ik heb een onbehandelde houten douglas tafel gekocht. Deze heb ikin de bijenwas gezet, maar nu wil ik hem beschermen tegen weers invloeden met olie kan ik deze zo aanbrengen?

  2. hallo heb een vraagje heb mijn hardhouten tuintafel in de olie gezet ,maar dat verdwijnt zo snel de liggende oppervlakte dat wij hem graag willen beitsen gaat dat krijg verschillende verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *