Zo verwijdert u vlekken uit meubels

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

vlekkenVlekken zijn op zich al vervelend genoeg, maar wanneer deze zich voordoen op meubels wordt het vaak helemaal een lastig verhaal. Een T-shirt of broek met een koffievlek kan eenvoudig in de wasmachine, maar wat te doen wanneer er een glas rode wijn over uw witte, gestoffeerde bankstel gaat? Gelukkig zijn met de juiste kennis veel vlekken prima te verwijderen, daarom hierbij enkele veelvoorkomende vlekken en natuurlijk de tips om deze uit uw meubels te verwijderen.

1. Rode wijn vlekken verwijderen

Om maar direct met het hiervoor genoemde voorbeeld te vinden: rode wijn. Het belangrijkste is om snel actie te ondernemen. Indien mogelijk lengt u de rode wijnvlek eerst aan met witte wijn. Vervolgens spoelt u de vlek nog verder uit, maar ditmaal met koud water. Pas hierna haalt u het zout tevoorschijn, wat veel mensen vaak direct al doen. Eerst uitspoelen is echter heel belangrijk! Hierna strooit u een ruime hoeveelheid zout over de vlek. Deze zuigt u vervolgens op met de stofzuiger wanneer het zout opgedroogd is, dit kan gerust een nacht duren.

2. Kringen op een tafel

Een tafel is een meubelstuk waar écht aan geleefd wordt, dus is het onvermijdelijk dat hierop vlekken ontstaan. De meeste vlekken zijn prima te verwijderen door direct na het ontstaan van de vlek de tafel af te nemen met een vochtige doek. Het vuil heeft zo namelijk geen kans om in het hout te trekken. Een andere oplossing is om meubelwas in de juiste kleur te zoeken en deze vervolgens met een kurk aan te brengen en vervolgens in te wrijven met een droge doek. Wilt u kringen voorkomen, dan is het ook aan te raden om de tafel regelmatig in te wrijven met was.

3. Kauwgom in uw meubelbekleding

Een van de vervelendste vlekken op meubels is kauwgom, maar gelukkig is ook dit goed te verwijderen uit bijvoorbeeld een stoffen bank of vloerkleed. Voordat u de kauwgom gaat verwijderen is het belangrijk dat deze volledig gestold is. U kunt dit proces versnellen door een ijsblokje tegen de kauwgom aan te houden. Vervolgens kunt u de kauwgom eenvoudig lospeuteren. Indien de kauwgom er al langer zit kunt u deze ook behandelen met pindakaas. Laat deze een nacht lang intrekken en de volgende ochtend kunt u de vlek met lauw water schoonpoetsen.

4. Kattenharen op de bank

Misschien niet letterlijk een vlek, maar voor veel kattenbezitters ongetwijfeld een herkenbaar probleem! Eindeloos stofzuigen leidt nooit tot het volledig verdwijnen van de haren, maar met de juiste aanpak is dit wel degelijk mogelijk. Door met een rubberen handschoen of vochtige doek over de bank te wrijven, verwijdert u namelijk al het grootste deel van de haren. De rubberen trekker die u bij het ramenlappen gebruikt werkt ook want deze trekt door de statische elektriciteit de haren aan. De laatste paar haartjes kunt u vervolgens gemakkelijk met de stofzuiger verwijderen.

5. Koffie geknoeid?

Dep de vlek dan eerst zo snel mogelijk met keukenpapier, zodat u de meeste koffie alvast verwijdert. Vervolgens behandelt u de vlek met koolzuurhoudend water, de bijzondere effecten hiervan zijn al eens eerder op dit blog besproken. Vervolgens drukt u met een droge handdoek stevig op de vlek, zodat deze het resterende vocht opneemt. Lukt het niet in een keer? Dan herhaalt u de hiervoor genoemde stappen nog eens.

6. Tips

Maakt u liever gebruik van professionele reinigingsmiddelen. Bestel deze op www.leer-onderhoud.nl De specialist in leder en textiel.

Lukt het niet om zelf uw bankstel schoon te maken. Vraag het aan Meubelreiniging-Nederland  Snel, vakkundig en voordelig.

 

Heeft u tips om vlekken uit meubels te verwijderen? Tips die hier nog niet vermeld zijn? Help uw medebezoekers van deze website en laat ze achter in de reacties onder dit bericht.

 

Zo verwijdert u vlekken uit meubels was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Zo verwijdert u vlekken uit meubels”
4 comments to “Zo verwijdert u vlekken uit meubels”
 1. Ik wil u vragen of het zin heeft om een nieuw stoffen bankstel met Protexx te laten behandelen.
  En wat is nu beter de Nosag vering of de singel banden ?
  Ik hoor graag u mening.
  Mvg y.boer

  • Protexx is geen wondermiddel maar het zorgt ervoor dat vlekken zich minder makkelijk hechten aan de bekleding. Hierdoor wordt het reinigen eenvoudiger en in veel gevallen kunnen blijvende vlekken worden voorkomen. Bij een nieuw bankstel zou ik het toepassen. Bij een meubelwinkel betaald u al gauw 40 euro per zitplaats bij Meubelvisie betaald u een stuk minder.

   Heeft u de keuze tussen singelbanden of nosag veren. Kies dan voor nosagveren bij voorkeur voor bolle nosagveren. Reden hiervoor is dat het helpt spanning op de bekleding te houden waardoor er geen of minder plooivorming ontstaat. De bekleding gaat hierdoor langer mee. De meest gebruikte singelband bij nieuwe bankstellen heeft een rekkingspercentage van circa 70% waardoor er al gauw een zachte zit ontstaat. Kunt u kiezen uit verschillende rekking percentages kies dan voor 30%
   In volgorde van kwaliteit, bolle nosagveer, platte nosagveer en singelbanden 30% rekking.Uitgaande dat de vulling bestaat uit koudschuim.

   Bestaat de vulling uit een interieurvering kies dan voor een platte nosagvering of in tweede instantie singelbanden met een rekkingspercentage van 30%.

   Eventueel kunt u ook ons meubel kopen gids lezen. Deze kunt u aan de rechterkant van onze website gratis downloaden.

   Mocht u nog vragen hebben, hoor ik het graag van u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *