Deelstoffering

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

deelstoffering

Een deelstoffering kan door een gespecialiseerde meubelstoffeerder worden uitgevoerd. Door het beschadigde of versleten bekleding te verwijderen kan er een nieuw stuk leder of stof worden ingezet, omdat de omliggende stoffering in de meeste gevallen nog jaren meekan. Een deelstoffering is dan een voordelige oplossing om uw bankstel te behouden.

U HEEFT EEN LEDEREN BANK

Stel u heeft nog een prima leder bankstel dat al jaren in uw huiskamer staat te pronken. Met als enig mankement dat de zitplaatsen wat zijn doorgesleten, of omdat bijvoorbeeld een armleuning of rugleuning aan slijtage onderhevig is.  Het is dan zonde om een dure lederen bankweg te gooien.

KLEURVERSCHIL OF STRUCTUURVERSCHIL IN LEDER

Vaak is er weinig verschil in nerf tussen het nieuwe leder en het oude leder. Ook de kleur kan in veruit de meeste gevallen zonder noemenswaardig of zichtbaar kleurverschil gevonden worden.  Mocht de kleur echt niet meer gemaakt worden, dan kan het leder speciaal gekleurd worden in de juiste kleur. Een andere optie die vaak wordt toegepast bij zitmeubels met losse kussens, is de losse kussens te bekleden met een stof in een tegenovergesteld kleur. Dit geeft gelijk een hele andere uitstraling aan uw bankstel, zonder dat u diep in de buidel moet grijpen om een nieuw bankstel te kopen.

U HEEFT EEN STOFFEN BANK

Een deelstoffering voor een stoffen bank is al wat moeilijker. Dat komt omdat de bestaande stof in veel gevallen niet meer leverbaar is, vanwege de snelle collectiewisselingen bij de stoffenleveranciers. Daarnaast is er het probleem met kleurverschil dat bij een lederen bank nauwelijks of niet merkbaar is.

Toch is er een aantal mogelijkheden die een gedeeltelijke herstoffering mogelijk maken. Afhankelijk van de huidige stoffering kunt u denken aan een andere kleur. Stel dat uw bank donkerbruin is maar de zittingen zijn versleten. U kunt er dan voor kiezen om de zittingen overnieuw te laten stofferen in een lichte contra kleur. Denk aan bijvoorbeeld een lichtbeige stof. Het loont altijd de moeite om de mogelijkheden eens te overleggen met een meubelstoffeerder.

WANNEER KIEZEN VOOR EEN DEELSTOFFERING?

Wanneer komt uw bank of fauteuil in aanmerking voor een deelstoffering? Als:

  • alleen de meest gebruikte zitplaats is versleten.
  • de armleuning van uw leren fauteuil is aangetast door craquelé
  • het deel waar u met uw hoofd tegenaan zit een vetvlek vertoont
  • het leder een flinke scheur heeft gekregen.

Kortom elk zitmeubel komt in aanmerking om gedeeltelijk te worden gestoffeerd wanneer slechts een deel toe is aan vervanging en de rest nog in prima staat is.  Het is lang niet altijd nodig om het gehele bankstel te stofferen.

Wij kunnen beschadigingen of slijtage in uw bekleding vervangen.

 

Deelstoffering was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *