Meubelstoffeerder

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubelstoffeerderMeubelstoffeerder is een schitterend beroep maar ook een beroep dat steeds minder voorkomt. Het stofferen of herstofferen van meubels is voor veel mensen te kostbaar. De reden dat het stofferen kostbaar is, komt hoofdzakelijk door het zeer intensieve arbeidsproces.
 Met het herstofferen van een bankstel, kan een stoffeerder al gauw een week aan het werk zijn. Daarbij komt dan nog een goed stuk rundleder of een kwaliteitstof. Een gemiddeld bankstel heeft al gauw 15 tot 20 meter stof nodig. Leder zelfs veel meer.
 De meeste klanten laten vooral hun designmeubels herstofferen. U kunt hierbij denken aan merken zoals Artifort, Ligne Roset of Gispen. Maar ook klassieke, zelfs antieke meubels worden door ons gestoffeerd: bijvoorbeeld Biedemeijer of Thonet stoelen.

MEUBELSTOFFEREN IS HANDWERK

Geen enkele bank is gelijk en moet met de hand worden ontdaan van zijn versleten of oude stoffering.
Van de bestaande stoffering worden nieuwe mallen gemaakt. Vervolgens worden de nieuwe hoezen gestikt. De romp wordt nagekeken op gebreken en eerst in orde gemaakt.
Singels worden vervangen, polyether of koudschuim wordt vernieuwd en nieuw Dacron aangebracht. Werkzaamheden die niet even snel of gehaast kunnen worden uitgevoerd. Maar wat met beleid en vakmanschap moet gebeuren.

TIP. Om de tijd zoveel mogelijk te verkorten dat u uw meubels kwijt bent, kunt u de meubels pas bij u laten ophalen wanneer er direct aan gewerkt kan worden. U bent uw meubels dan niet onnodig lang kwijt.

MODERN OF KLASSIEK STOFFEERWERK

Niet elke meubelstoffeerder is gespecialiseerd in beide stoffeermethodes.
Ouderwets springveren plaatsen en werken met jute, kapok en paardenhaar is weer heel wat anders dan een bank opnieuw schuimen. Beide methodes vereisen nauwkeurigheid maar weer andere vaardigheden.
Natuurlijk kunt u bij een meubelstofeerder ook terecht voor eenvoudig stoffeerwerk zoals eetkamerstoelen of nieuwe hoezen voor uw bank.

AUTOSTOELEN STOFFEREN

Interieurs van klassiekers of oldtimers kunnen ook door een meubelstoffeerder worden vervangen. Na jarenlang gebruik is het vaak geen overbodige uitgave om uw autostoelen te laten stofferen. Vooral de zijkant of wang van de bestuurdersstoel heeft enorm te lijden van veelvuldig in- en uitstappen. In zowel leder, kunstleder of stof is dit mogelijk. Uw auto stijgt in waarde met een nieuwe bekleding.

MOGELIJKHEDEN VAN EEN MEUBELSTOFFEERDER:

 • moderne meubels
 • klassieke meubels
 • caranvankussens
 • bootkussens
 • tuinkussens
 • autobekleding
 • bank- of stoelhoezen
 • maar ook deelstofferingen

WAT KOST MEUBELS STOFFEREN?

De prijzen van een meubelstoffeerder kunnen erg uiteen lopen. Simpele reden hiervoor is dat ieder bank, fauteuil of stoel weer anders is opgebouwd. Ook is er erg veel prijsvariatie in meubelstoffen en leder. De prijs van een gemiddelde meubelstof zit al gauw op circa € 40,- per meter.

TIP Wilt u eens weten wat er allemaal mogelijk is op meubelstofgebied, dan kunt u hier eens kijken. U ziet dan ook hoe de stof op een virtuele bank is gestoffeerd. U krijgt zo een goed idee van het effect.
Leder is een ander verhaal

Leder is weer een ander verhaal. Kosten voor een redelijk goed stuk leder zit al gauw op circa € 50,- per m2. Een meubelstoffeerder moet echter een hele huid kopen. Een huid is al gauw tussen de 4 en 5 m2 groot. Omdat elke huid onderhevig is aan littekens, insectenbeten, mestplekken, maar ook het nodige afsnijsel heeft van lies- en nekleder, kan een meubelstoffeerder niet de gehele huid gebruiken. Daardoor kunnen de kosten flink toenemen.

Wat kost een meubelstoffering?

Om u een idee te geven wat de kosten kunnen zijn voor het stofferen van uw meubels, kunt u er globaal van uitgaan dat u circa de helft betaalt aan stoffeerkosten t.o.v. de nieuwwaarde van een bank. Stel u heeft een bankstel gekocht voor € 5.000,-. Dan kunnen de kosten voor het herstofferen in stof circa € 2.500,- bedragen. Dit gaat natuurlijk niet op voor bankstellen van Leen Bakker of Kwantum.

Wilt u graag een Gratis en geheel vrijblijvende offerte van ons?

 

Meubelstoffeerder was last modified: februari 20th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
16 comments to “Meubelstoffeerder”
16 comments to “Meubelstoffeerder”
 1. Hallo ik heb een lounge in u vorm met 7 zits. Hij is van imitatie leer gemaakt en zou m ook graag met imitatie leer laten bekleden. Ik wil graag een idee hebben over de kosten en hoe lang het gaat duren. Alvast bedankt

 2. Waarom kost het de helft van een bankstel? Dus 2 banken met dezelfde afmeting de 1 kost 1000 en de andere kost 5000 euro. De een kost stofferen 500 euro en de andere 2500?

  Kunt u dit nader toelichten? Het gaat toch om de afmetingen, aantal meters stof en uren?

  • De kosten van het stofferen wordt opgebouwd uit verschillende aspecten zoals:
   arbeidskosten – stofprijs – kwaliteit schuim – klein materiaal – transport, BTW etc.
   Het prijsverschil is dus mogelijk en het verschil kunt u terug vinden in de kwaliteit van het werk en materialen.
   Doen beide stoffeerders precies hetzelfde en gebruiken zij precies dezelfde materialen dan kan het verschil in het arbeidsloon liggen.
   Een startende stoffeerder zal vaak wat goedkoper zijn dan een ervaren stoffeerder. Het verschil ziet u dan in de kwaliteit van het werk terug.
   Maar ook bij het verkoop traject. Bent u vijf uur bezig om de juiste stof te vinden of kan de stoffeerder binnen tien minuten de opdracht beklinken.
   Ook die tijd moet betaald worden en rekent een meubelstoffeerder in zijn arbeidsloon.

   Het vinden van de juiste stoffeerder heeft dan ook meer met de gewenste kwaliteit te maken maar ook met het gewenste servicegehalte.
   Je kunt een bank bij Leen Bakker kopen of bij een gerenommeerde meubelzaak. Je kunt stoffen kopen van 10 euro per meter maar ook van 350 euro per meter.
   Arbeids loon van een stoffeerder schommelt tussen de 30 en 80 euro per uur. Stoffeerders die 30 euro per uur vragen, doen er doorgaans wat langer over om de opdracht af te krijgen en werken misschien iets minder nauwkeurig dan een stoffeerder die 80 euro vraagt en snel en vakkundig werkt.

   Het stofferen is vaak niet goedkoper of zelfs duurder dan het kopen van een nieuwe bank bij Ikea of Leen Bakker. Maar het verschil in kwaliteit is bijzonder groot. Daarnaast veel beter voor het milieu. Dus laat uw bank altijd stofferen ook al is het duurder. U krijgt er gewoon veel meer waar voor terug. Vraag anders is een offerte op bij https://meubelstoffeerderij-nederland.nl U krijgt dan iedergeval goede kwaliteit en eerlijke prijs.

 3. Begrijpelijk dat de prijs van het stofferen van meubels sterk kan verschillen. Wel handig om te weten wat de prijs ongeveer is per vierkante meter. Mijn bank wil ik graag nieuw laten stofferen. Dit is een prachtig bank, maar de stoffering is niet meer wat het was.

 4. goedenavond, Wat is ongeveer de prijs voor het opnieuw bekleden van een hocker van 50x 60 cm in leer wat ik zelf heb(1 grote bank nog in huis , goede kussen kleine bank bewaard) Ik ben er zelf mee aan de slag gegaan, maar het lukt niet. Problemen met precies de maat knippen, naaien, dus heb het weer los gemaakt.Ben benieuwd naar uw reactie.

 5. Ik heb 4 originele thonetzeteltjes die opnieuw moeten bekleed worden. Ik zou grazg de originele bekleding behouden omdat die nog zeer goed is. Kunt u ook zorgen voor reiniging hiervan? Wat zou 1 zeteltje ongeveer kosten?mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *