Meubelstoffeerderij

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

meubelstoffeerderijEr zijn verschillende disciplines in een meubelstoffeerderij te vinden.
Grofweg kun je zeggen dat er drie specialisaties zijn.

  • Klassiek meubelstofferen.
  • Modern meubelstofferen
  • Project meubelstofferen

Sommige meubelstoffeerderijen zijn gespecialiseerd in één richting. Maar er zijn ook allround meubelstoffeerderijen waar u voor alle specialisaties terecht kunt.

Het grootste deel van de meubelstoffeerderijen zijn eenmansbedrijven of familiebedrijven: meubelstoffeerders die het vak met passie uitvoeren.
Een ander deel van meubelstoffeerderijen zijn middelgrote tot grote bedrijven: met meubelstoffeerders in dienst die in verschillende richtingen zijn gespecialiseerd.

WAT KUNT U VERWACHTEN IN EEN MEUBELSTOFFEERDERIJ?

In een meubelstoffeerderij wordt u vaak overspoeld met kennis en knowhow over de verschillende mogelijkheden stoffeermethodes, verschillende stoffen, lederkwaliteiten. Vraag het een meubelstoffeerder en neem er gelijk een bak koffie bij. Want het wordt een lang gesprek.

U kunt de meubelstoffeerderij bekijken, krijgt uitleg over de projecten waar op het ogenblik aan gewerkt wordt, én de mogelijkheden voor uw bank of fauteuil worden besproken.
Wanneer u op bezoek gaat bij een meubelstoffeerderij neem enkele foto’s van uw meubels mee.
Noteer maten zoals hoogte, breedte en diepte, maar ook maten van de zithoogte, zitdiepte en de hoogte van de binnenrug. De meubelstoffeerder kan u dan een indicatie geven van de te verwachte kosten.

MEUBELS STOFFEREN IS DUUR

Meubels stofferen kost veel geld. Heeft u een bankstel gekocht bij de Kwantum en u wilt deze laten herstofferen? Dan heeft het totaal geen zin om naar een meubelstoffeerderij toe te gaan. Waarschijnlijk zal de meubelstoffeerder u niet eens te woord willen staan.
Heeft u daarentegen een mooie bank van de Sede, Harvink, Cassina, Leolux, Gispen, Gelderland of Artifort, om wat voorbeelden te noemen.  Dan staat de deur voor u wijd open.

Merkmeubels vallen natuurlijk in een wat duurder segment. Het zijn meubels die jaren mee kunnen gaan, en behoren niet bij de weggooi maatschappij van tegenwoordig. Deze meubels blijven altijd hun waarde behouden en herstofferen is dan ook de moeite waard, wanneer je naar de prijs van het stofferen en de aanschafprijs van een nieuwe bank of fauteuil kijkt.

Bij klassieke meubels komt een ander aspect kijken: emotionele waarde.  Klassieke meubels zijn al vaak jaren in de familie en vertegenwoordigen een stukje familiegeschiedenis. De prijs van een meubelstoffering is dan ook minder belangrijk.

Kortom duur is niet het juiste woord. Een meubelstoffeerder is niet duur maar het meubel stofferen kost veel geld. En dat heeft niet te maken met de mooie nieuwe Mercedes van de meubelstoffeerder, want die heeft hij niet. Maar het heeft te maken met de kwaliteit die een meubelstoffeerder levert. Kwaliteit hoogstaand werk, kwaliteit hoogstaande stoffen en kwaliteit hoogstaande huiden.

Wilt u uw meubels laten stofferen door ons?

 

Meubelstoffeerderij was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *