Meubelstoffeerders, vakmanschap is meesterschap

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubelstoffeerders

Hoe word je meubelstoffeerder?

Meubelstoffeerders zijn in de meeste gevallen hun beroep begonnen op school. Een complete meubelstoffeer opleiding duurt vier jaar, onderverdeeld in twee richtingen: klassiek of modern.

Na de opleiding als meubelstoffeerder kun je aan de slag in een fabriek, waar je kunt beginnen met het overtrekken van honderden dezelfde banken.

Een ander deel gaat verder als ambachtelijk meubelstoffeerder en heeft een kans om in dienst te komen bij een ervaren meubelstoffeerder, waar je als beginner de fijne kneepjes gaat leren van het echte stoffeerwerk.

En dan heb je nog de meubelstoffeerder die helemaal geen opleiding heeft gevolgd maar het geluk heeft gehad om direct bij een ervaren meubelstoffeerder in dienst te treden en zo het ambachtelijk meubelstofferen in de praktijk te leren. Vaak gebeurt dat bij familiebedrijven waar kennis en ervaring wordt door gegeven van vader op zoon of dochter.

VERSCHILLENDE MEUBELSTOFFEERDERS

Meubelstoffeerders kun je in verschillende groepen onderverdelen

  • allround meubelstoffeerders
  • klassieke meubelstoffeerders
  • moderne meubelstoffeerders
  • serie meubelstoffeerders.

ALROUND MEUBELSTOFFEERDER

De naam zegt het al, een alround meubelstoffeerder is iemand die passie heeft voor zijn vak, en alles wil leren en kunnen. Iemand die zowel interesse heeft in klassieke meubelstoffering als moderne meubelstoffering.

KLASSIEK MEUBELSTOFFEERDER

Een klassiek meubelstoffeerder is iemand die zijn interesse heeft liggen bij oude ambachten en houdt van antiek en meubels met karakter. Zo kun je denken aan Queen Anne- meubels, mooie fauteuils en banken die kunstwerken uit hun tijd zijn. Een klassiek meubelstoffeerder wil het liefst met kapok, jute paardenhaar en andere natuurlijke materialen werken.

MODERN MEUBELSTOFFEERDER

Moderne meubelstoffeerders zijn mensen die houden van merken als Pastoe, Gispen, Machalke, Gelderland en noem maar op. Die vaklui zijn geïnteresseerd in tijdloze meubels die hun waarde behouden en vanwege het design unieke meubelstukken zijn die je in de familie wilt houden.

SERIE MEUBELSTOFFEERDERS

Deze meubelstoffeerders doen vaak de hele dag het zelfde kunstje. Werken vaak in een fabriek waar ze de hele dag hetzelfde werk doen: treinbanken stofferen of vliegtuigstoelen. Ondanks dat het erg saai lijkt, zijn het wel zeer vakbekwame meubelstoffeerders op hun gebied.

DE JUISTE MEUBELSTOFFEERDER KIEZEN

Wilt u liever kwaliteit of kwantiteit? Meubels stofferen kost geld en is zeker niet goedkoop. Wilt u kwaliteit? Dan zijn de kosten vaak net zo hoog als het kopen van iets nieuws. Wilt u een antieke fauteuil laten stofferen? Kies een klassieke meubelstoffeerder of een allround meubelstoffeerder. Heeft u bank van Gispen of een Gelderlandbank? Kies voor een moderne meubelstoffeerder of een allround meubelstoffeerder. Bekijk altijd zijn werkplaats. Misschien nog belangrijker: kijk naar het werk dat af is. Zodat u zeker weet dat u bij de juiste meubelstoffeerder bent. Laat u in ieder geval nooit verleiden door de prijs. Bij meubelstoffeerders geldt: goedkoop is duurkoop.

Wilt u graag uw bank laten stofferen door ons?

 

Meubelstoffeerders, vakmanschap is meesterschap was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *