Een lederhuid maakt het stofferen van een bankstel duur

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

lederhuid

Als meubelstoffeerder hoor je nog wel eens dat een bankstel stofferen met leder erg duur is. Ondanks dat de prijs van het lederhuid per M2 ten opzichte van een goede meubelstof per M2 nog niet eens zoveel scheelt. Waarom dat verschil zo groot is zal ik hieronder uitleggen.

VORM VAN EEN LEDERHUID

Leder wordt ingekocht als een complete huid. Dat betekent dat een lederhuid aangeleverd wordt in de natuurlijke vorm. Het is geen mooi recht stuk wat op een rol wordt verkocht maar een grillig gevormde huid.

NIET DE HELE HUID KAN WORDEN GEBRUIKT

Omdat de vorm van een lederhuid onregelmatig is kan niet de gehele huid worden gebruikt. Er blijft na het snijden van de benodigde stukken leder nog veel restanten over wat niet meer gebruikt kan worden.

NIET ELKE HUID IS HELEMAAL GAAF

Een lederhuid komt van een dier af wat in zijn leven het nodige meemaakt. Zo wordt hij gebeten door horzels of insecten. Of hij haalt zijn huid open aan bijvoorbeeld prikkeldraad. De stukken leder met littekens worden dan bij voorkeur niet gebruikt. Een consument ervaart dat helaas als minder fraai. Ondanks dat het een product gebonden eigenschap is.

NIET ALLES VAN EEN HUID IS TE GEBRUIKEN

Behalve de littekens van insecten of verwondingen. Zijn er ook andere delen op een huid wat een stoffeerder liever niet gebruikt. Zoals het leder wat van de buik of uit de liezen afkomstig is. Vanwege de structuur in het leder ervaart een consument dit als minder mooi. Omdat er al direct een overmatige plooivorming is te zien na het stofferen.

HUID WORDT VERKOCHT PER VOET

Een lederhuid wordt ingekocht per voet. Een voet is circa 30 X 30 cm. Nu is niet elke huid even groot. De ene huid is 4 M2 en een andere huid kan wel 5 M2 zijn.

WAAROM DAT PRIJSVERSCHIL TUSSEN DE ENE EN EEN ANDERE MEUBELSTOFFEERDER

Stel dat u een offerte aanvraagt bij twee verschillende meubelstoffeerders met hetzelfde leder. Kan de ene stoffeerder flink duurder zijn als de andere meubelstoffeerder.

Dit heeft te maken met het materiaal gebruik. De ene stoffeerder zal elke gevonden oneffenheid in het leder niet gebruiken. Terwijl een goedkopere meubelstoffeerder deze stukken lederhuid wel gebruikt als zijnde gerelateerde product eigenschappen.

30% MEER LEDER NODIG ALS STOF

Gemiddeld zal circa 30% van een lederhuid niet gebruikt worden. Vanwege de vorm, beschadigingen en onregelmatige kwaliteit in het leder. Hierdoor is het aantal vierkante meters wat nodig is om eenbankstel te stofferen. Veel groter als bij stof of kunstleder.

WAAROM HET GROTE PRIJSVERSCHIL TUSSEN WINKELIER EN STOFFEERDER

Wanneer een winkelier een leder bankstel inkoopt komt deze uit een fabriek.

Het verschil zit dan ook voornamelijk in het productieproces. Een fabrikant zal zoveel mogelijk van een huid gebruiken. Liesleder, littekens etc wordt gezien als een product gebonden eigenschap en in de verkoopvoorwaarden opgenomen als onvermijdelijk.

Een goede meubelstoffeerder daarintegen controleert de huiden en zal zoveel mogelijk een zo gaaf mogelijke huid gebruiken. Hij ontkomt er dan niet aan dat er veel meer leder nodig is dan een bankstel gefabriceerd door een fabrikant.

Daarnaast zal een meubelstoffeerder de gehele bank met zorgvuldig uitgezocht leder stofferen. De meeste fabrikanten gebruiken op de achter en zij kanten van een leder bankstel. Een leder kwaliteit zoals splitleder of zelfs kunstleder. Desondanks mag een winkelier dit wettelijk gezien als een volledig leder bankstel verkopen. Waardoor het grote prijsverschil verklaarbaar is.

 

 

 

Een lederhuid maakt het stofferen van een bankstel duur was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Een lederhuid maakt het stofferen van een bankstel duur”
4 comments to “Een lederhuid maakt het stofferen van een bankstel duur”
  1. Dat is inderdaad zo , ik heb bij een bedrijf in projectmeubelen gewerkt als voorman meubelstoffeerder. Als ik een berekening maakte voor een herstoffeer klus werd er net als bij een nieuw meubel er 100 procent overheen berekend, net als bij een nieuw produkt waardoor wij de herstoffeerklus niet kregen.

  2. fantastische mensen met hart voor meubels en service tegen een marktconforme prijs!
    superblij met mijn 2 opnieuw met leder beklede fauteuils, ze zijn gewoon “nieuw”….
    hartelijk dank, zal jullie zeker aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *