Meubelolie | Onze tips & advies

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bruine kast aan de muurMeubels in de olie zetten heeft vaak een mooie en natuurlijke uitstraling. Dit is de reden dat meubelolie ook steeds populairder wordt.

De meubels met een matte uitstraling zie je tegenwoordig steeds vaker verschijnen.

Het onderhouden van meubels in de olie

Wanneer je meubels in olie zet moet je er ook over na denken dat ze hun eigen speciale onderhoud nodig hebben. Het is niet heel moeilijk maar het moet natuurlijk wel gedaan worden. Wanneer je er helemaal niets aan doet dan gaat de kwaliteit van het meubel achteruit en zie je met de tijd ook kringen en vlekken verschijnen. Door de meubels goed te onderhouden kun je deze vlekken en kringen voorkomen. Dit scheelt je op lange termijn tijd en geld.

Hoe zet je de meubels in de meubelolie?

Om het mooiste resultaat te bereiken is het belangrijk dat het meubel eerst goed schoongemaakt wordt voordat het in de olie gezet wordt. De volgende zaken ga je zeker nodig hebben:

  • Doeken die niet pluizen of afgeven
  • Schuurpapier (als het meubel erg vervuild is)
  • Schuurblok (als het meubel erg vervuild is)
  • Staalwol (als het meubel licht vervuild is)
  • Woodcleaner
  • Meubelolie
  • Kwast

Het schuurpapier ga je nodig hebben als het meubel sterk vervuild is. We raden hier korrel 280 – 220 voor aan en voor het gemak raden we je ook aan om een schuurblok te gebruiken. Is je meubel licht vervuild? Dan is in sommige gevallen een staalwol van het fijnste kwaliteit al voldoende.

Start met schuren

SchuurpapierSchuren lijkt misschien een hoop werk maar het is echt niet zo erg als dat het lijkt. Het leukste van schuren is dat je meteen resultaat ziet! Is je meubel erg vervuild? Dan kan je het zien als een nadeel..maar het voordeel is dat je wel meteen resultaat ziet zodra je gaat beginnen met schuren.

Is je meubel slechts licht vervuild? Dan hoef je het meubel maar lichtjes op te schuren. Hier kun je een fijn staalwolletje voor gebruiken.

Om het mooiste resultaat te bereiken is het goed om het gehele meubel te schuren en niet alleen op enkele plekken. Wikkel het schuurpapier om het schuurblok heen en schuur altijd in de lengte met de houtnerf mee. Het beste is om met lange halen te schuren. Om het geheel mooi egaal te maken is het goed om een schuurblok te gebruiken want met los schuurpapier heb je kans dat je de onregelmatigheden in het hout schuurt.

Daarna het reinigen

Wood power cleanerNa het schuren wordt het tijd om het meubel goed te reinigen. Hier kun je het beste een goede Wood cleaner voor gebruiken. Wij raden hiervoor de Wood Power Cleaner aan. Dit is een krachtiger reiniger en tegelijkertijd ontvetter voor verschillende soorten hout.

Wrijf het oppervlak van het meubel egaal in en laat het daarna korte tijd inwerken. Als het is ingewerkt kun je het uitwrijven met een schone doek.

Als laatste de meubelolie

Er zijn verschillende soorten meubelolie dus hierbij is het belangrijk dat je bedenkt welke bescherming de meubels nodig hebben en van welk hout het meubel gemaakt is.

Met natuurlijke meubel olie heb je keuze uit blanke en donkere olie. Deze olie zorgt voor een barrière tussen je meubel en dagelijkse vervuiling en daarnaast is hij ook nog eens milieuvriendelijk.

MeubelolieDe Wood Classic oil is een eersteklas olie je kan gebruiken voor gelakt hout zoals: half glans, zijde glans en glanzend hout.

Greenfix is een plantaardige meubelolie die uiterst geschikt is om onbehandeld hout mee te behandelen.

Met beitsolie kun je onbehandeld hout een eigen kleur geven. Hierbij kun je kiezen uit meerdere kleuren.

Voor meubels die al in de olie hebben gestaan kunt u het beste de Waxoil gebruiken. Na het gebruik van dit product zullen je meubels er weer fris en verzorgd uitzien.

TuinmeubelsBen je op zoek naar olie voor tuinmeubels? Dan raden we de Teakolie aan. Tuinmeubels hebben het zwaar te verduren en om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan is het belangrijk dat deze regelmatig onderhouden worden.

Toch nog vragen?

Heb je toch nog wat vragen of wil je advies? Neem dan gewoon even contact met ons op zodat we je snel verder kunnen helpen.

 

Meubelolie | Onze tips & advies was last modified: september 6th, 2022 by KijkopMeubelen.nl
3 comments to “Meubelolie | Onze tips & advies”
3 comments to “Meubelolie | Onze tips & advies”
  1. beste, ik zoek een bewerking voor een onbehandeld mahonie blad waarbij het ‘rood’ niet wordt opgehaald. Het moet zo neutraal mogelijk blijven maar wel enige bescherming geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *