Urine uit bank verwijderen – Hoe ga je te werk?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Urine uit bank verwijderen - Hoe ga je te werk?Het kan altijd gebeuren. Een ongelukje op de bank gemaakt door een huisdier of je kindje. De urine uit bank verwijderen is niet een van de makkelijkste dingen om te doen. Het is belangrijk om de urine zo snel mogelijk te verwijderen en niet te laten indrogen. Zo zorg je ervoor dat de urine niet gaat ruiken en een blijvende vlek geeft.

Hoe ga je te werk?

Heb je een afneembare hoes op de bank, dan is het natuurlijk voor de hand liggend dat de hoes meteen verwijderd wordt en direct in de wasmachine gewassen wordt. Behandel de vlek eventueel van te voren met een vlekken oplosser.

Daarna is het kussen aan de beurt. Probeer met toiletpapier of keukenrol zoveel mogelijk vocht op te nemen. Hoe meer urine er op deze manier al verwijderd wordt, des te beter is het eindresultaat.

Maak daarna een sopje met Biotex en gebruik een spons om de vlek te deppen. Gebruik lauwwarm water en nooit heet water om de urine uit de bank te verwijderen. Door de hitte gaan de proteïnen uit de urine zich juist hechten aan de bank en wordt het haast onmogelijk om de vlek nog te verwijderen. Goed doordrenken met het Biotex water en een paar minuten laten intrekken. De enzymen in de Biotex doden de bacteriën die in de urine zitten die een nare geur kunnen achterlaten.

Om de plek weer te drogen gebruik je een schone handdoek of theedoek en dep zoveel mogelijk droog. Laat het verder gewoon aan de lucht drogen. Door bv een föhn te gebruiken, kun je waterkringen of verkleuringen in de bank krijgen – Doe dit dus niet!

Geur urine uit bank verwijderen met azijn.

Na het schoonmaken kun je de bank nog behandelen met azijn. Doe wat witte azijn in een plantenspuit en spray dit op de vlek van de bank. Even laten inwerken en wederom droog deppen met een schone handdoek of theedoek. De azijn neutraliseert de eventueel nog achtergebleven geur. Maar begin nooit met de azijn! Als je azijn direct op de verse vlek gebruikt,gaat de urine zich juist aan de bank hechten.

Is de urine uit bank verwijderen niet gelukt?

Was u te laat en is de urine in uw bank getrokken? Of is er een andere reden waarom de urine er niet meer uit gaat? Dan kunt u contact met ons op nemen! Wij staan voor u klaar en helpen u bij dit probleem! Neem contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen doen!

 

Urine uit bank verwijderen – Hoe ga je te werk? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Urine uit bank verwijderen – Hoe ga je te werk?”
4 comments to “Urine uit bank verwijderen – Hoe ga je te werk?”
 1. beste, ik heb deze toepassingen gedaan bij de zetel van mijn partner, maar de geur is er nog steeds niet uit doordat de urine al een tijdje opgedroogd was. Is er hiervoor nog een tip die wij zouden kunnen gebruiken?
  Met Vriendelijke Groetjes Daphny

  • Hartelijk dank voor uw feedback.

   Maar ik denk dat er maar weinig bedrijven zijn die zowel ’s avonds of op zondag te bereiken zijn en antwoord geven.
   Al is het alleen per mail en door de weeks kunt u ons desgewenst voor dringende zaken telefonisch bereiken.

   Onze excuses voor het ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *